Jaarlijkse uitje voor actieve leden

In juni was het dagje uit gepland, maar corona zat dwars en zette alles op wankele poten.

Op 14 augustus zou het eindelijk plaatsvinden. Dik 20 leden van De Oude Landgraaf, allen actief in de vereniging, trokken hun IVN poloshirt aan en meldden zich op slot Schaesberg waar een gastvrije ontvangst wachtte. 

Het begon met een introductie over de geschiedenis van het kasteel, waarbij voor iedereen nieuwe feiten werden meegedeeld. Gewapend met die kennis keken we met meer respect naar de omgeving en alle plannen die al gedeeltelijk uitgevoerd zijn, maar die na veel jaren pas voltooid zullen zijn.

Intussen wordt er aan houtbewerking gedaan, is een prachtige tuin aangelegd waarin de bloemen staan die eeuwen geleden ook in trek waren en is een smederij in aanbouw. De smederij wordt beetje bij beetje in vakwerkstijl opgetrokken en gasten mogen meehelpen….een waar genoegen bleek het om leem met water te mengen en te kneden, vervolgens op de steiger te klimmen en de muren te zien groeien tussen de wilgentenen die al opgebouwd waren. 

Kijk naar de foto’s en je ziet hoeveel lol we hadden…

De mooie tuin werd geïnteresseerd door de leden bekeken. En omdat een dag later volgens oude traditie de “kroeëtwusj” wordt gezegend, gaan we met bloemen uit de tuin een eigen kroeëtwusj samenstellen. De geneeskrachtige eigenschappen van de traditionele inheemse kruiden worden daarna op een geestige manier uit de doeken gedaan.

Nog veel meer is te vertellen…………….. over de mooie geiten die rechtstreeks uit Bokrijk komen, over de ontspannen sfeer met stekelige opmerkingen heen en weer, over en het lekker eten en drinken en over het zonnetje dat alles nog vrolijker maakt……een schitterende, geslaagde dag was het!