De Oude Landgraaf
Vleermuizen
Op
zaterdag27aug202219:30

Ontdek de vleermuis tijdens de nacht van de Vleermuis! Wormdalkids

Wormdal(scharrel)kidsactiviteit

Zie jij ook van alles fladderen boven je hoofd als het langzaam donker wordt en ben je nieuwsgierig welk soort beestje het is? Een vogel, een insect of …….
Ogen en oren open, het is bijna donker……………. durf jij mee?

Ontdek de vleermuis tijdens de nacht van de Vleermuis!

Overdag slapen vleermuizen hangend op hun kop of weggekropen op plekken waar ze moeilijk te bereiken zijn voor vijanden (roofvogels, uilen, katten, marters). Ze zitten op warme, droge, donkere plekken, bijvoorbeeld in een spouwmuur, onder dakpannen of in een boomholte.

Maar dan gaat het schemeren en ontwaken ze uit hun slaap. Ze gaan op pad naar voedsel, vooral insecten en struinen door de lucht. Ga je met ons mee op stap met de vleermuizen die in en rondom het bos bij IVN-gebouw de D’r Slieënberg Ubach over Worms leven?

Tijdens de nacht van de vleermuis gaan we tijdens de schemering op zoek naar vleermuizen. Muisstil en zonder zaklamp lopen we langs de bosrand. Met een beetje geluk zien we vleermuizen op jacht en kunnen we hun vliegroute volgen. We kunnen ze niet horen….. of toch wel? Misschien met een beetje hulp van de batdetector dat we hun geluiden opvangen, spannend! Wat maken ze een kabaal.

Ben je tussen de 4 en 14 jaar, dan kun je op zaterdag 27 augustus, eventueel samen met je ouders of opa en oma ontdekken wat er zich allemaal afspeelt hoog in de lucht. Honden kunnen bij deze activiteit helaas niet mee.

We starten om 19:30 uur in het IVN-gebouw van Ubach over Worms, Steenenbergweg 1 te Landgraaf. Van daaruit gaan we op pad langs en door het bos in de omgeving op zoek naar vleermuizen. Om ongeveer 22:00 uur sluiten we de activiteit af bij het IVN-gebouw. Wij zorgen voor wat lekkers bij ons ‘home’. 

Opgeven kan tot vrijdagavond 26 augustus a.s.. Mocht er iets veranderen dan kunnen we je dat ook nog vertellen. Er is plek voor maximaal 20 man, dus wees er snel bij.

Aan deelname zijn geen kosten verbonden, een vrijwillige bijdrage is natuurlijk heel welkom. Opgeven doe je via het e-mailadres van Jean Luthjens ivn.wormdalkids@hotmail.com. Ook voor vragen kun je bij hem terecht (tel.: 06-21921663).

We zien je graag!

IVN Wormdalkids is een initiatief van IVN De Oude Landgraaf, IVN Kerkrade en IVN Ubach over Worms om kinderen de seizoenen buiten te laten leren kennen op een avontuurlijke en interessante manier.

Algemene informatie

zaterdag 27 augustus 2022 - 19:30