Zeven zomerse maandagavondwandelingen in Montferland

De zomerse maandagavondwandelingen van de regiowerkgroep Montferland beginnen dit jaar op 20 juni en lopen door tot en met
1 augustus. De zeven startpunten zijn vanaf verschillende locaties. Er wordt gestart om 19.00 uur, de wandelingen duren ongeveer twee uur.

Rietbroek, EltenDeze maandagavondwandelingen zijn een bekend item bij de bezoekers en bewoners van Montferland. In 1999 zijn deze wandelingen op verzoek van de gemeente Montferland uitgezet door IVN Montferland, om toeristen te trekken naar onze mooie streek. Ze zijn na de fusie met IVN De Oude IJsselstreek door de regiowerkgroep voortgezet.

De eerste wandeling op 20 juni is de grens over naar Rietbroek. We lopen langs loopgraven op de Eltenberg. Een week later, op maandag 27 juni, beklimmen we de Hettenheuvel en lopen dan langs kochbunkers en genieten van mooie vergezichten. Het hoogste bergmeertje van Nederland bezoeken we op 4 juli, bij 't Peeske. Dan wandelen we ook langs Wolkenland en vertellen over het ontstaan en geschiedenis van dit pand, dat nu eigendom is van het Amsterdams Lyceum. Op 11 juli starten we in Hoog-Elten in Duitsland waar we een rondje Eltenberg maken met verschillende mooie uitzichtpunten en diepe smeltgleuven. De wandeling in Klein Beekermark staat gepland op 18 juli en loopt door en langs smeltgeulen uit de voorlaatste ijstijd. We gaan op 25 juli naar de Sprung en beklimmen de Hulzenberg. Via een trap met 104 treden klimmen we naar een hoogte van 110 meter (gelijk aan de hoogte van de Utrechtse Domtoren) met een 360° uitzicht over Montferland. We sluiten af op 1 augustus met een bezoek aan de Galgenberg waar ooit een wipgalg heeft gestaan en we lopen langs de Motte, een in de 10e eeuw opgeworpen verdedigingsheuvel.

IVN De Oude IJsselstreek - MontferlandDeze wandelingen zijn voor jong en oud, het hebben van enige conditie is wel een aanrader. De wandelingen gaan altijd door, behalve als het KNMI-code rood afgeeft. De gidsen die de wandelingen verzorgen zijn allen vrijwilligers en de deelname is gratis. Een vrije gift is natuurlijk altijd welkom. De gidsen zullen u graag rondleiden in hun mooie Montferland.

Kijk voor nog meer informatie over deze excursies én de startlocaties op het activiteitenoverzicht op onze website!