De Oude IJsselstreek
(Zoog)dieren
zaterdag02dec2017

Verslag van de wildparknacht in Anholter Schweiz

Op 25 november hield het wildpark Anholter Schweiz, net over de grens bij Gendringen, een wildparknacht voor Nederlandstalige bezoekers. De bezoekers moesten zich vooraf aanmelden en de deelname was gelimiteerd tot 30 bezoekers.

Speciaal voor deze avond waren Jeltje Berendsen en Carin Holtslag aanwezig als IVN-gidsen.

IVN De Oude IJsselstreek - Anholter Schweiz

 

Jeltje en Carin verzorgden onderweg een aantal activiteiten waarbij ook de neus, het gehoor en het voelen aan bod kwamen. Hiervoor mochten wij speciaal gebruik maken van het materiaal wat het park ter beschikking heeft. Zoals diverse huiden waarbij men moest raden van welke dier deze huid afkomstig was.

 

 

De avond begon om 18.00 uur en bestond uit een met fakkels verlichte rondleiding langs verschillende verblijven van zoogdieren die met name in de nacht en avond actief zijn. Het was een unieke ervaring om dit maal deze dieren meer dan anders met andere zintuigen te ervaren.

Het ruiken en horen van dieren stond nu meer op de voorgrond. Het huilen van de wolven in het park was een indrukwekkend geluid. De dierverzorgers hadden speciaal voedsel meegenomen om de dieren vanuit de ruime verblijven naar ons toe te lokken.

IVN De Oude IJsselstreek - Anholter Schweiz

Na afloop kon men nog genieten van erwtensoep en chocolademelk in het Zwitsers huisje op het eiland.