De Oude IJsselstreek
IVN
woensdag20feb2019

Tuinbeurs 2019

Het thema van de IVN tentoonstelling en prijsvraag op de Tuinbeurs in Doetinchem was  “de steenmarter en andere marterachtigen”

De meeste van de 80 deelnemers, zowel volwassenen als kinderen, hebben goed gekeken. Dat resulteerde in 76 goede oplossingen.

De antwoorden op de 5 vragen: de steenmarter heeft een roze neus en de boommarter niet, de boommarterheeft grotere oren in vergelijking met de steenmarter, de hermelijnheeft een zwarte staartpunt en de wezel niet, Wie eet vooral vissen? Dat is natuurlijk de otter en niet de bunzing en een kopmasker is een kenmerk van de bunzing en niet van de hermelijn. 

Na loting gaan prijsjes in de vorm van een natuurboek naar:
Norah en Saar (7 jaar) uit Wehl, Levi (12 jaar) uit Etten en iemand uit Sinderen.

IVN De Oude IJsselstreekVan onze koopwaar waren vooral de zoekkaarten en de tweedehandsboeken in trek. Van deze laatste hebben we  de inhoud van  ruim 2 kratjes  verkocht. Ook was er goede belangstelling en waardering voor de kwaliteit van de  nestkastjes van de vogelwerkgroep.

IVN De Oude IJsselstreek

Het was een gezellige Tuinbeurs met leuke gesprekjes met bezoekers over hun natuurervaringen Zo vertelden op zondagmorgen 2 mensen over hun ontmoetingen met een bunzing. De ene waarneming was aan de rand van de Huet, dezelfde mevrouw zag daar ook een ree. De andere waarnemer stond oog in oog met een bunzing in het buitengebied van Wehl.