De Oude IJsselstreek
Recreatie
dinsdag17jan2017

Recreatieondernemers worden Gastheer van het Landschap in gemeente Bronckhorst

Gemeente Bronckhorst is rijk aan natuur- en cultuurlandschappen, waar recreatie-, horeca- en agrarische ondernemers in dit gebied de vruchten van kunnen plukken. Op 9 maart 2017 start IVN Gelderland het programma Gastheer van het Landschap in de gemeente Bronckhorst.
Ben jij recreatie-, horeca- of agrarisch ondernemer in deze regio en wil je meer weten over de prachtige omgeving waarin jij gastheer bent, zodat je je gasten meer kunt vertellen over het gebied en hen kunt wijzen op de bijzondere plekjes? Doe dan mee en meld je aan!


In vier cursusdagdelen wordt kennis gemaakt met specifieke gebiedsinformatie zoals de ontstaansgeschiedenis, landschapskenmerken, gebiedsontwikkeling, cultureel erfgoed, recreatieve mogelijkheden en de mooie plekjes in de omgeving. Samen met de andere deelnemers wordt gebouwd aan een duurzaam recreatienetwerk van ondernemers die gezamenlijk de kwaliteiten van het gebied uitdragen. In samenwerking worden activiteiten en producten ontwikkeld ter promotie van het gebied, om meer klanten te bereiken en hen een optimale beleving te bieden. Laat u verrassen door de omgeving tijdens de cursusdagen (op diverse locaties in het gebied) waarbij ook de buitenruimte verkend wordt met een veldexcursie.

De cursus vindt plaats op de donderdagmiddagen 9 maart, 16 maart en 23 maart en de veldexcursie op maandag 27 maart 2017.
Dankzij financiële bijdragen van de gemeente Bronckhorst en de Provincie Gelderland zijn de deelnamekosten aan het programma slechts € 100,- per persoon.

Er zijn nog enkele plaatsen vrij, aanmelden kan via www.ivngastheervanhetlandschap.nl.