De Oude IJsselstreek
Kind & Natuur
dinsdag08jan2019

Lok vogels je tuin in!

Behoorlijk vol was de gezellige verblijfsruimte van Kampeerboerderij De Küper in Breedenbroek. Johan en Annie ontvingen ons met open armen.

IVN De Oude IJsselstreek Eerst zag het er naar uit dat het niks zou worden. Een paar aanmeldingen maar, naar het leek. Maar er was iets misgegaan met de doorgestuurde aanmeldingen per mail en uiteindelijk liep het storm! Op de vraag wie voor het eerst op onze kindermiddag kwam gingen er verbazend veel vingers de lucht in. Facebook bleek een prima informatiebron. Waarom er niets in de plaatselijke bladen stond blijft een raadsel…

Zoals gebruikelijk lieten we eerst tien minuten voorbeeldfilmpjes zien om op te warmen. Dat de presentatoren Vlaams praatten maakte niemand wat uit.

IVN De Oude IJsselstreek Daarna knutselde de jeugd ijverig pindamannetjes, voederplankjes, cupcakes IVN De Oude IJsselstreek en voedersnoeren. Ook het electrospel over vogels op de voederplek was in trek en velen probeerden een vogel te tekenen aan de hand van stap-voor-stap voorbeelden. Dat lukte prima! Dat er af en toe eens een spijker krom of dwars door een ophanggaatje heen ging mocht IVN De Oude IJsselstreek de pret niet drukken. Allemaal waren ze trots op de resultaten van deze gezellige zaterdagmiddag.

IVN De Oude IJsselstreek IVN De Oude IJsselstreek IVN De Oude IJsselstreek “Ze vonden het hartstikke leuk, geloof ik,” zei ik tegen een van de begeleiders. “De papa’s ook!” was de fijne aanvulling. Daar doe je het toch voor!

 

Tekst & foto's: Janrein van Oostrum