De Oude IJsselstreek
Kind & Natuur
zondag24mrt2019

Lente! Een geslaagde jeugdactiviteit!

21 personen, waaronder 11 kinderen, hebben een leuke en leerzame middag beleefd met als thema de lente. Eerst hebben wij geïnventariseerd hoe we kunnen merken dat de lente is aangebroken. Vervolgens samen naar buiten op zoek naar allerlei sporen van het voorjaar.

In de schuur zagen wij een uilenkast van de kerkuil met allemaal braakballen. We ontdekten slaapplaatsen van reeën, spechtengaten, eekhoornnesten en heel veel bruine kikkers.

IVN De Oude IJsselstreek - lenteNatuurlijk vonden we ook de eerste bloeiende bomen en planten.
Onderweg hebben wij nog een aantal opdrachtjes uitgevoerd, zoals het ontdekken van geluiden als we onze ogen dicht deden en stil waren.

 

Ook zochten wij allerlei dingen die wij later gebruikten  bij het maken van een lente werkstuk.

IVN De Oude IJsselstreek - jeugdactiviteitOp de terugweg naar de Ruumte kwamen we voorbij een klein natuurspeelbos, waar we als een echte Tarzan aan een touw slingerend over een slootje sprongen.
Een aantal van ons durfden zelfs over een wankele touwbrug te lopen.

Terug gekomen bij de Ruumte zijn wij na de versnapering lekker creatief aan de slag gegaan met de voorwerpen die wij onderweg hebben gevonden.

IVN De Oude IJsselstreek - jeugdactiviteitHiervan hebben wij mooie natuurstukjes gemaakt. Anderen maakten van hout een 'boter-kaas en-eierenspel'.

En natuurlijk waren we trots op ons resultaat!

 

De tijd vloog voorbij en aan de reacties te zien en te horen was het weer een geslaagde middag.

Bedankt voor de begeleiding en tot een volgende keer!

Jeugdwerkgroep regio Graafschap

Tekst en foto's: Stef Veldkamp