De Oude IJsselstreek
Overig
dinsdag06mrt2018

Landschapsknokker 2018: Han Hensing

Tijdens de Gelderse Werkdag, op zaterdag 3 maart jl. in Nijkerk, heeft de Stichting Landschapsbeheer Gelderland bekend gemaakt wie de Landschapsknokker van 2018 is geworden. De Landschapsknokker is een vrijwilliger die zich al langere tijd bijzonder inzet voor het landschap en die het daarom verdient om in het zonnetje gezet te worden.

De vrijwilligers van de beheergroep De Groene Knoop, actief in park Overstegen, hebben Han Hensing voorgedragen voor deze prijs. En met succes: Han Hensing is uitgeroepen tot Landschapsknokker 2018. Hij ontving het ‘landschapsknokkertje’ (bronzen beeldje) en vijfhonderd euro om te besteden aan het versterken van het landschap.

Dit staat vermeld in het juryrapport van Stichting Landschapsbeheer Gelderland:
“Han Hensing werkt al tientallen jaren aan het behoud en de ontwikkeling van een park midden in de woonwijk Overstegen in Doetinchem. Eerst als wijkbeheerder, na zijn pensionering als oprichter en coördinator van de beheergroep De Groene Knoop. Zijn inbreng bij het omvormen van een stadspark naar een natuurpark met Schotse Hooglanders, waar reeën en boomkikkers zich thuis voelen, is essentieel geweest. Vele vrijwilligers roemen Han om zijn sociale vaardigheden en bindend vermogen. Hij weet hen te boeien met zijn aanstekelijke manier van kennisoverdracht over planten, dieren en bodemsoorten.

Wethouder Lambregts van de gemeente Doetinchem noemt Han in haar ondersteuning van de nominatie zelfs ‘de geestelijk vader van het mooie natuurpark Overstegen’. De jury durft te stellen dat zonder de inzet van Han het park niet was geworden wat het nu is: een groene long in de wijk Overstegen met een diversiteit aan flora en fauna.”

Naast zijn inzet binnen de beheergroep De Groene Knoop is Han een actief en betrokken lid van onze IVN-afdeling.
Namens alle leden feliciteert het bestuur van IVN De Oude IJsselstreek Han met het behalen van deze prijs!

Foto: Stichting Landschapsbeheer Gelderland
Han staat op de tweede plaats van rechts