De Oude IJsselstreek
dinsdag11okt2016

IVN'er van de maand oktober: Rinie Schennink

Iedere maand wordt er op onze website een IVN’er van de afdeling De Oude IJsselstreek in de spotlights gezet. Aan deze IVN’er worden acht vragen gesteld, zodat de lezer een idee krijgt wat hem/haar bezighoudt en hoe leuk het is om bij onze vereniging te horen.

Deze maand: Rinie SchenninkIVN'er van de maand: Rinie Schenning

1. Binnen welke werkgroep van IVN ben je actief?
Werkgroep de Liemers

2. Sinds wanneer ben je lid van IVN?
1998

3. Wat vind je het leukst om te doen bij IVN en waarom?
Het leukst vind ik om op de achtergrond dingen te regelen.

4. Gids jij zelf en kun je een leuke anekdote hierover vertellen?
Ik gids zelf nu niet meer maar heb wel eens iets heel bijzonders beleefd bij een voorwandeling in de Loowaard. Wij waren daar met een stel enthousiaste IVN'ers en vonden een verzwakt veulentje van de Konikpaarden, die verstoten was door de groep. Nu wil het geval dat Riet Buurman erbij was en ook paarden heeft thuis. Riet wilde het veulentje wel meenemen en verzorgen. Ter plekke de beheerder gebeld (Fokko) en die sprak de legendarische woorden: “Eens meegenomen is voor altijd houden!!!” Veulentje werd in de auto geladen en toen kwam Riet dus thuis met een paard in de auto! Er moest een dierenarts geraadpleegd worden voor flesvoeding. En voor zover ik weet loopt het paard nog steeds bij Riet in de wei...

5. Je hebt de Gidsencursus gevolgd. Dat is een intensieve periode. Wat is je het meest bijgebleven.
Mij is het meest bijgebleven dat je met andere ogen leert kijken en waarnemen.
Zo was ik tijdens een excursie in de herfst helemaal betoverd door een stralende gele Ginkgo Biloba in de Juvenaatstuin. Ging zelfs nog een keer terug om foto’s te maken. Om 2 dagen later bij het uitlaten van de hond er achter te komen dat er bij de buren in de tuin al jarenlang zo’n zelfde boom staat te stralen. (Ik herkende nú het blad!!)

6. Wat zou je binnen IVN veranderd willen zien?
Ik hou niet zo van veranderingen!!!
We moeten er vooral voor zorgen dat het geen 'saaie en oubollige' club wordt.
Er mag nog steeds gelachen worden en dat doen wij dan ook vaak binnen onze werkgroep.

7. Rietje Hermans gaf aan dat zij jou wel in deze rubriek wilde zien. Haar vraag aan jou is: Waarom heb je nooit echt 'gids’ willen worden? 
Antwoord:
Ik kwam er tijdens het gidsen achter dat het mij niet ligt mensen vóór te gaan. En zeker als er bekenden bij waren voelde ik mij niet prettig en lag er al op voorhand ’s nachts wakker van!!!
Heb mijn plaatsje binnen het IVN wel gevonden. Heb 2 keer meegedraaid in het team van de Gidsencursus, meegedraaid met groencursussen en verzorg nu de agenda voor vergaderingen e.d. en zorg voor de koffie (samen met Carin).

8. Welke IVN’er zou je graag de volgende keer in deze rubriek willen zien en wat zou je hem/haar willen vragen?
Ben benieuwd hoe het met Bertie Wennink gaat. Mijn vraag aan haar: Verzorg jij nog steeds excursies op 'jouw' landgoed Landfort?

Klik hier voor een overzicht van eerdere IVN'ers van de maand.