De Oude IJsselstreek
woensdag30nov2016

IVN'er van de maand november/december: Bertie Wennink

Iedere maand wordt er op onze website een IVN’er van de afdeling De Oude IJsselstreek in de spotlights gezet. Aan deze IVN’er worden acht vragen gesteld, zodat de lezer een idee krijgt wat hem/haar bezighoudt en hoe leuk het is om bij onze vereniging te horen.

Deze maand: Bertie Wennink

1. Binnen welke werkgroep van IVN ben je actief?
Bij regiowerkgroep 'Rondom Strang & Iessel'.

2. Sinds wanneer ben je lid van IVN?
2007

3. Wat vind je het leukst om te doen bij IVN en waarom?
Voorwandelen met andere gidsen, want daar leer je van!

4. Gids jij zelf en kun je een leuke anekdote hierover vertellen?
Ja, het liefst op landgoed Landfort omdat ik dat gebied vrij goed ken. Ik kan mij nog herinneren dat ik er in de jaren 70 op een mooie zomeravond honderden vuurvliegjes zag. Om nooit te vergeten.
In mijn tijd bij het Regionaal NME-Centrum gaf ik een keer les, samen met Jeltje Berendsen, aan een basisschoolklas toen we even heel kort de wielewaal hoorden zingen. Deze broedt helaas al heel lang niet meer op Landfort maar als je 'm dan (op doortrek) na lange tijd weer eens hoort, kun je daar toch zo blij van worden! 

5. Je hebt de Gidsencursus gevolgd. Dat is een intensieve periode. Wat is je het meest bijgebleven.
Het maken van een natuurdagboek, heeft me geleerd heel goed te kijken en te luisteren. Ook gingen we een keer op excursie met een bus. Toen hadden we allemaal zo'n schoolreisjes gevoel, heel grappig.

6. Wat zou je binnen IVN veranderd willen zien?
Een moeilijke vraag, ikzelf zou graag willen dat IVN de taak overneemt van het NME, alhoewel we daar al een klein beetje mee bezig zijn...

7. Rinie Schennink gaf aan dat zij jou wel in deze rubriek wilde zien. Haar vraag aan jou is: Hoe gaat het met je en verzorg jij nog steeds excursies op 'jouw' landgoed Landfort? 
Bedankt voor de belangstelling. Het gaat goed met mij. Ik geef inderdaad nog steeds excursies, de laatste bijvoorbeeld was voor Open Monumentendag, toen kwam groep 7/8 van de Megchelse basisschool er voor een rondleiding.

8. Welke IVN’er zou je graag de volgende keer in deze rubriek willen zien en wat zou je hem/haar willen vragen? 
Anje Peters zou ik natuurlijk willen vragen hoe het met haar gaat en of ze een combinatie heeft kunnen maken tussen werk met ouderen en natuur.

Klik hier voor een overzicht van eerdere IVN'ers van de maand.