De Oude IJsselstreek
IVN
vrijdag29mrt2019

IVN'er van de maand: Jannie Mollevanger

Iedere maand wordt er op onze website een IVN’er van de afdeling De Oude IJsselstreek in de spotlights gezet. Aan deze IVN’er worden een aantal vragen gesteld, zodat de lezer een idee krijgt wat hem/haar bezighoudt en hoe leuk het is om bij onze vereniging te horen.

Deze maand Jannie Mollevanger
 

IVN De Oude IJsselstreek: IVN'er van de maandBinnen welke werkgroep van IVN ben je actief (geweest)?
Na de Gidsencursus ben ik actief geworden bij de Werkgroep Winkeltje/Tentoonstellingen. Die werkgroep is een paar jaar geleden opgegaan in de werkgroep PR. Verder ben ik bij het Centrum voor Natuur- en Milieu Educatie vrijwilligerswerk gaan doen, buitenlessen met schoolklassen en in de winter praktijklessen binnen.

Sinds wanneer ben je lid van IVN?
In 1991 kwamen we, na 17 jaar elders gewoond te hebben, terug in Doetinchem. Ik zag toen in de krant, dat er een Gidsencursus op stapel stond. Dat leek me een goede manier om contacten op te doen en meer te leren over de natuur. Sindsdien ben ik lid.


Wat vind je het leukst om te doen bij IVN en waarom?
Deelnemen aan wandelingen (vanmorgen meegedaan aan de vogelwandeling in de Kruisberg. Vroeg opstaan, maar zeer de moeite waard) en in het Winkeltje staan bij evenementen. Vooral de leuke gesprekken en het van elkaar leren spreken mij aan.

Gids jij zelf en kun je een leuke anekdote hierover vertellen?
Ik gids zelf niet, maar heb bij het NME wel veel schoolklassen begeleid. Ik herinner me een wandeling met een klas in de Slangenburg. Een collega en ik gingen elk met een groep op pad. We liepen in tegengestelde richting. Ik raakte met mijn groep de weg kwijt en kwam veel te laat terug. De andere groep had inmiddels de boel op stelten gezet op het voorplein van het kasteel. Ook hebben we eens een te water geraakte leerling uit de Slinge moeten “redden”.

Je hebt de IVN Natuurgidsenopleiding gevolgd. Dat is een intensieve periode. Wat is je het meest bijgebleven?
Ik heb erg genoten van de Gidsencursus, veel opgestoken van de theorielessen en nog meer van de  excursies. Ik ben in de Achterhoek opgegroeid, maar kwam op plekken waar ik nog nooit geweest was. Het was best veel werk, maar ook leuk om met een groepje samen te werken aan de opdrachten. 

Wat zou je binnen IVN veranderd willen zien?
Dat zou ik niet weten. Het is een prima club mensen van heel verschillende pluimage, die probeert anderen te interesseren voor de natuur en ook de jeugd, door middel van leuke activiteiten, erbij betrekt.

Klik hier voor eerdere IVN'ers van de maand.