De Oude IJsselstreek
IVN
dinsdag09jul2019

IVN'er van de maand: Ellis Breukelaar

Iedere maand wordt er op onze website een IVN’er van de afdeling De Oude IJsselstreek in de spotlights gezet. Aan deze IVN’er worden een aantal vragen gesteld, zodat de lezer een idee krijgt wat hem/haar bezighoudt en hoe leuk het is om bij onze vereniging te horen.


Deze maand Ellis Breukelaar

IVN De Oude IJsselstreek: IVN'er van de maandBinnen welke werkgroep van IVN ben je actief (geweest)
Ik ben werkzaam geweest bij de werkgroep Landschapsbeheer. Door een vervelende achillespeesontsteking staat dat nu op een laag pitje. In maart ben ik benoemd als secretaris van IVN “De Oude IJsselstreek”. Een leuke, uitdagende en gevarieerde functie waarin ik het IVN in meerdere facetten leer kennen.
 

Sinds wanneer ben je lid van IVN?
Mijn lidmaatschap is begonnen tegelijkertijd met de natuurgidsenopleiding, in januari 2016. Daarvoor was ik al wel bekend met het IVN. Geregeld deelgenomen aan publiekswandelingen om zo meer te leren over de natuur. En omdat ik het heerlijk vind om in de natuur te zijn. Twee vliegen in 1 klap.


Wat vind je het leukst om te doen bij IVN en waarom?
Het zelf ervaren en genieten van de natuur. Er zijn zoveel mooie plekjes in het gebied van IVN “De Oude IJsselstreek”. Vooral tijdens de natuurgidsenopleiding heb ik mijn ogen uitgekeken, omdat je 1,5 jaar lang, 1 x per 14  dagen op excursie gaat en daarmee  op plekken komt waarvan ik het bestaan niet wist. Pareltjes.
 

Gids jij zelf en kun je een leuke anekdote hierover vertellen?  
Bij de werkgroep “Strang en Iessel” gids ik samen met Frank ter Berg, René Breuer en Frank Wienholts de akkerrandenfietstocht “Samen voor de Patrijs”. Een prachtige fietstocht rondom Sinderen, waarbij we fietsen langs de bloeiende akkerranden en we wat vertellen over het landschap en cultuurhistorie. En we hopelijk snel meer patrijzen zien scharrelen…in Silvolde is een paartje met 19 kuikens dit jaar gefilmd! Mooi, dat de akkerranden bijdragen aan meer biodiversiteit en betere omstandigheden voor (terugkeer) van de patrijs. Ook ga ik graag mee bij het “voorwandelen”. Elke keer leer ik weer wat nieuws.


Je hebt de IVN Natuurgidsenopleiding gevolgd. Dat is een intensieve periode. Wat is je het meest bijgebleven?
Zoals hiervoor al genoemd, alle prachtige plekjes in onze regio. En de samenwerking en gelijkgestemdheid onder de deelnemers. Vooral het maken van het eindwerkstuk is een intensieve periode. Je wilt toch wat moois laten zien en maken. Ook het enthousiasme van het cursusteam is lovenswaardig. Ik kan mij voorstellen dat het niet alleen voor ons, maar ook voor hen een intensieve periode is.


Wat zou je binnen IVN veranderd willen zien? 
Misschien een open deur, maar meer jeugdige leden zou ik wel willen zien binnen het IVN. Misschien een idee om met een aantal mensen te gaan brainstormen en evt. ideeën te gaan uitwerken t.a.v. dit thema. 

Klik hier voor eerdere IVN'ers van de maand.