De Oude IJsselstreek
Overig
zaterdag18mrt2017

Impressie van de Algemene Leden Vergadering

Een regenachtige zaterdagmorgen heeft een veertigtal IVN'ers er niet van kunnen weerhouden naar Didam te komen, om de Algemene Ledenvergadering bij te wonen. Dit jaar is de ALV georganiseerd door de regiowerkgroep De Liemers, in de Westernboerderij aan de Baarleweg.

IVN De Oude IJsselstreek De koffie met muffins staan al klaar als de eerste leden binnendruppelen. Herman opent iets na 10.00 uur de vergadering.  

 

Nadat de vaste agendapunten zijn afgehandeld stelt Herman onze nieuwe vertrouwenscontactpersoon (VCP),  José Richter, voor aan de aanwezige leden.

Aansluitend vindt de huldiging plaats van jubilaris Jan Jansen, 40 jaar lid van onze afdeling en nog steeds heel erg actief, met name binnen de regiowerkgroep Montferland. 

IVN De Oude IJsselstreek
Jan krijgt een speld en een attentie uitgereikt.

IVN De Oude IJsselstreek Jeltje Berendsen neemt afscheid als coördinator a.i. van de werkgroep PR en Communicatie. Herman bedankt haar voor haar inzet en overhandigt haar eveneens een attentie.

 

De bestuurswisseling levert geen wisseling op: Rita Hofstede is aftredend, herkiesbaar en wordt verkozen voor een nieuwe periode van drie jaren in de functie van penningmeester.

Tot slot geeft Herman een toelichting op de plannen voor 2017, met name gericht op de samenwerking met de KNNV. Bestuurslid John Westerdiep geeft een presentatie over de stand van zaken met betrekking tot het Groen Platform in oprichting.

Na de rondvraag en sluiting van de ALV om 11.40 uur is het tijd voor een wandeling door de Nevelhorst. Alie en Rita zijn onze gidsen en zij leiden ons door een afwisselend natuurgebied.

IVN De Oude IJsselstreek
Zon en pittige regenbuien wisselen elkaar af. De binnenblijvers genieten van een presentatie over vogels, verzorgd door Gerrit van Alst.

Traditioneel wordt de ALV afgesloten met soep en broodjes.

Verslag: Gertrud Mulders
Foto's: Wilma Faber

Voor alle foto's klik hier.