De Oude IJsselstreek
Overig
vrijdag13mrt2020

Hoe gaan wij om met het coronavirus?

Vanaf 1 juli is het weer toegestaan om, met in achtneming van de geldende maatregelen, met groepen op pad te gaan. Of excursies en bijeenkomsten ook daadwerkelijk doorgang vinden, hangt af van de mogelijkheden in het veld en de beschikbaarheid van onze gidsen.

Als een wandeling of fietstocht kan worden georganiseerd is deze slechts toegankelijk voor een beperkte groep. Deelnemers dienen zich zich van te voren via de website aan te melden. Spontaan even aansluiten is er niet bij -  de gids moet u dan weigeren.

Ook tijdens de excursies is het van belang de juiste gedragsregels te hanteren, vooral het 1½ meter afstand houden van elkaar.

Lees onderstaande tips voor het deelnemen aan onze excursies:

IVN De Oude IJsselstreek
De regering legt  hoge boetes op bij het niet naleven van de maatregelen, zowel voor deelnemers als voor de organisatie.

Voor de meest actuele situatie verwijzen we naar onze website. Check dus altijd onze website of de excursie of activiteit doorgang zal vinden.

Let op: het bovenstaande is met inachtneming van en onder voorbehoud van de ontwikkelingen.
We houden het advies van het RIVM, Rijksoverheid en de lokale GGD rondom het coronavirus nauwlettend in de gaten.


Zelf de natuur in?

Mocht je er voor kiezen om zelf de natuur in te gaan check dan eerst de website van de natuurorganisatie of beheerder van het gebied waar je heen wilt gaan voor de laatste informatie. Volg altijd de RIVM richtlijnen en houd rekening met de volgende punten:

  • probeer drukke plekken te vermijden, kijk bijvoorbeeld voor je bezoek op de website van het desbetreffende natuurgebied voor de laatste informatie;
  • houd altijd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar;
  • mocht je griepverschijnselen hebben, blijf dan thuis;
  • houd je altijd aan de toegangsregels van het gebied, lees de informatieborden in het gebied goed en houd je daar ook aan. Houd er rekening mee dat het broedseizoen is begonnen; 
  • houd rekening met elkaar en de natuur.

De maatregelen met betrekking tot corona kunnen dagelijks veranderen.
Check de 
website van het RIVM voor het laatste nieuws en richtlijnen.

Check bij twijfel over doorgang van een activiteit onze website.

Met vriendelijke groet,

namens het bestuur van IVN De Oude IJsselstreek
Gerard van der Kamp, voorzitter