De Oude IJsselstreek
Kind & Natuur
zondag13okt2019

Herfst, herfst, wat heb je te koop? Verslag kinderactiviteit regiowerkgroep Graafschap

Met 13 kinderen en 10 volwassenen hebben we gezocht naar wat de herfst nou zo bijzonder maakt.

Na de opening door Peter van Nistelrooy, namens de werkgroep jeugd, geven de kinderen aan wat zij voor beelden hebben bij de herfst. Behalve het vallen en verkleuren van de bladeren, veel wind, paddenstoelen,  vroeger donker,  wordt ook de trek van de vogels genoemd.

IVN De Oude IJsselstreek jeugdactiviteitHet is droog weer en we gaan buiten in de omgeving van De Ruumte kijken, voelen, ruiken en materiaal  verzamelen.

Dit wordt  later gebruikt  om leuke herfststukjes te maken.

 

We hebben geluk. Door het warme vochtige weer vinden wij overal paddenstoelen. In allerlei kleuren, vormen en afmetingen. Met behulp van spiegeltjes kijken we onder de paddenstoelen.

IVN De Oude IJsselstreek - jeugdactiviteitHebben ze nou plaatjes, buisjes of helemaal niets? 

En als je erop drukt komt er bij sommige een wolkje uit. Kortom leuk om de kinderen op hun manier actief op zoek  te zien gaan en dingen te ontdekken.

IVN De Oude IJsselstreek - jeugdactiviteitOndertussen zoeken we ook naar allerlei voorwerpen die we later gaan gebruiken om werkstukjes te maken. Kastanjes, eikels, walnoten, sleedoorntakjes met bessen, rozenbottels, blaadjes, maar ook bloemen zoals boerenwormkruid, duizendblad en paardenbloemen worden verzameld.

Bij terugkomst is er tijd voor een versnapering voor de kinderen en koffie voor de begeleiders.

Daarna aan het werk. Met alles wat er in het bos is verzameld wordt creatief en hard gewerkt aan allerlei stukjes. De mooiste creaties worden voor de dag getoverd.

IVN De Oude IJsselstreek - jeugdactiviteit

Trots en voldaan gaan de kinderen met de gemaakte werkstukken naar huis. We zien ze graag terug bij onze volgende winteractiviteit!

 

 

Verslag en foto’s: Stef Veldkamp