De Oude IJsselstreek
Overig
donderdag19jan2017

Gezellige nieuwjaarsbijeenkomst in Sinderen

Op 14 januari hebben we weer een gezellige nieuwjaarsbijeenkomst gehad. Dit keer was de organisatie in handen van leden van regiowerkgroep Rondom Strang & Iessel.
Ontmoetingsplek dit keer was de sfeervolle deel van Koffieboerderij Groot- Nibbelink. Ook het Winkeltje was present met een hele lading tweedehands (natuur)boeken, opbrengst: bijna 130 Euro!

Voorzitter Herman Obbink memoreerde in zijn nieuwjaarsspeech o.a.: de samenwerking met KNNV-afdeling Regio Doetinchem, de succesvolle waterdag i.s.m. scouting op De Bleek in Doetinchem en het uitgebreide kinderactiviteiten-programma dat veel jeugd trekt.

Daarna toog ongeveer 2/3 deel van de aanwezigen vol goede moed naar buiten, opgesplitst in 3 groepen, voor een frisse wandeling.
Zie het getuigeverslag hieronder door bestuurslid John Westerdiep: 

"Het was de vraag of het door zou gaan. De wandeling door het Idinkbos. Regen en natte sneeuw dreigden roet in het eten te gooien. Maar dan kende ik de IVN’er nog niet. Terwijl ik mijn jas nog aan het aantrekken was, stonden de meesten al buiten te popelen om te gaan. Onder leiding van twee IVN gidsen van de regiowerkgroep Rondom Strang en Iessel gingen we op pad. Dat dit niet de enige gidsen waren bleek al snel. Steeds weer wist iemand mij iets te vertellen over de sporen in het zand, een vogelgeluid in de verte en een ‘wissel’  door het bos. Zelfs een keutel van een marter werd herkend. Het mooie is dat nu ook ik deze niet meer vergeet.
Wat ik nog wilde vertellen: “Alle gidsen van het IVN hartelijk dank voor deze mooie wandeling!”

Gelukkig werd het al snel droog en brak op het eind van de wandeling de zon zelfs door. Eén groep zag nog 5 reeën!

En de binnenblijvers dan? Wat kregen zij voorgeschoteld?
Zie hieronder de bijdrage van Herman Pelgrom:

"Wie gedacht had dat de deel van Groot-Nibbelink na het vertrek van de wandelaars door het Idinkbos een verlaten indruk zou maken zat er flink naast. Zo’n 30 gasten bleven binnen. Een opmerkelijk groot aantal. Het laat zich gemakkelijk raden waarom: als Frans Witjes iets gaat vertellen over de natuur en daarbij ook nog zijn kwaliteiten als fotograaf laat zien, willen degenen die hem kennen dat niet missen. En ze werden niet teleurgesteld. Deze keer waren het vooral foto’s uit het natuurgebied Engbergen en omgeving. Bijna steeds ging het om heel recente beelden van vooral vogels en insecten. Ook wie de omgeving goed kennen stonden verbaasd over de vondsten, de kennis en het scherpe waarnemingsvermogen van de inleider en vooral ook het geduld waarmee de opnamen moeten zijn gemaakt. Voorbeelden? Een visarend die vanuit grote hoogte een vis opdiept, een vuurgoudhaantje stilletjes in een naaldboom, prachtige nachtvlinders, een reekalf dat volledig stil ‘doodligt’ etc. etc.  Toen de tijd om was en de eerste wandelaars terugkeerden en Frans zijn lezing en voorstelling wel moest beëindigen, vond iedereen dat jammer."

De middag werd afgesloten met een broodje en overheerlijke huisgemaakte soep, waarbij er keus was uit maar liefst 5 soorten!
Einde van een geweldige middag.

Klik hier voor het hele fotoalbum.