De Oude IJsselstreek
Kind & Natuur
dinsdag13nov2018

Geuren en kleuren!

Buiten noteerden we de eerste gure dag van de herfst, binnen in de speelschuur van Kampeerboerderij De Küper brandde de kachel. En de sfeer was ook om warm van te worden! Negen kinderen en tien ouders waren dolenthousiast aan de gang, want er was weer veel te doen op deze zondagmiddag, 28 oktober!

IVN De Oude IJsselstreek ScharrelkidsOm er in te komen draaiden we eerst wat filmpjes over de herfst en wat je zoal met appels kunt doen. Daarna volgde de praktijk. Appelmoes koken! Eerst de appels schillen natuurlijk met een te gek machientje, daarna in stukjes snijden en de pan in. Na het gaar pruttelen lekker smullen met suiker en kaneel er op! Lekker!IVN De Oude IJsselstreek Scharrelkids

Omdat vogels ook appeltjes lusten had Johan een appelhuisje voorbereid dat je in elkaar kon timmeren, wat met veel enthousiasme gedaan werd. Hoeveel blauwe vingers het gevolg waren weet ik niet.

Op een andere tafel kon je van alles met herfstbladeren en verf doen. Prachtige resultaten!IVN De Oude IJsselstreek ScharrelkidsVoor het electrospel waren er speciale thema bladen voor de herfst gemaakt en ging het licht je branden als je de goede combinatie gevonden had.

IVN De Oude IJsselstreek ScharrelkidsOp de laatste tafel kon je een natuurparfum samenstellen van planten die rond het huis groeien. Leuk om te zien dat het vooral jongens waren die daar hun neus niet voor ophaalden. Ja wel om te ruiken natuurlijk. Ook grappig: wat de een lekker vond was voor een ander soms een stinklucht!

Ze maakten er echt een geurpotje van!IVN De Oude IJsselstreek Scharrelkids

Kortom, weer een supergeslaagde middag. De kinderen verheugen zich nu al op de volgende op 5 januari. Dan gaan we de vogels de winter door helpen!    

Tekst: Janrein van Oostrum
Foto's: Janrein van Oostrum en Ineke de Bruin