De Oude IJsselstreek
IVN
zaterdag18jul2020

Even voorstellen...

Deze maand Rieny Putmans

IVN De Oude IJsselstreek: Even voorstellen...Sinds wanneer ben je lid van het IVN?
Ja sinds wanneer? Ik heb in 1987 de groencursus bij het IVN gevolgd en sindsdien ben ik lid en/of misschien wel donateur. 


Waarom voel je je betrokken bij het IVN?
Ja de natuur is een hobby en daar past het lidmaatschap van het IVN prima bij.

Heb je binnen IVN een opleiding of cursus gevolgd? Zo ja welke? Wat is je het meest bijgebleven?
Ja die groencursus was heel inspirerend, ook ben in nog een tijdje lid geweest van de vogelwerkgroep, maar dat was altijd wat verder weg, dus daar ben ik mee gestopt. Ben nu lid van de landschapsbeheer groep van het IVN.


Ben je actief (geweest) binnen onze IVN-afdeling? Zo ja, bij welke werkgroep? Kun je hier een leuke anekdote over vertellen?
Ja vanaf 2003 ben ik actief bij de werkgroep landschapsbeheer van het IVN. Een hechte en gezellige groep vrienden die elke maand een dag ergens onderhoud doet aan ons mooie landschap. Je komt dan op prachtige plekken.

Welk natuuronderwerp heeft jouw grootste belangstelling?
Het onderhoud aan de natuur boeit me het meeste en het uitdragen daarvan. Hier zijn heel veel vrijwilligers mee bezig en worden daarbij ook ondersteunt door de Stichting landschapsbeheer Gelderland waarbij nu 377 vrijwilligers groepen actief zijn meer dan 13.100 vrijwilligers actief zijn en waar ook cursussen worden aangeboden. Zie hiervoor de site van het SLG.


Wat vind je het leukst om te doen bij IVN en waarom?
Samen met andere werken aan een mooie natuur en daarover vertellen aan belangstellenden van het waar en waarom. Want ook in de natuur gaat niet alles vanzelf. En na verloop van tijd zie je mooie resultaten.


Heb je andere hobby's/liefhebberijen die je graag met ons wilt delen?
Ander hobby’s, ja diverse ik vul mijn dagen met werken in de natuur bij diverse organisaties: Natuurmonumenten, Staatbosbeheer, werkgroep Oké en IVN uiteraard. Ik help bij de nestkasten werkgroep van de Liemers, bij de CVZ in Zevenaar en bij Heemkunde Bergh. Bovendien maak en speel ik midwinter- en alpenhoorn hoorns, maak houten beelden en speel waldhoorn en dan ben ik ook nog thuis bij mijn lieve familie.


IVN staat voor Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid. Welke betrokkenheid heb jij bij duurzaamheid?
Zoveel mogelijk de biodiversiteit bevorderen door zaaien, maaien en bijhouden van de natuur. Je creëert dan een biotoop waar je de gewenste soort een gespreid bedje biedt. 


Wat zou je binnen IVN veranderd willen zien?
Nou allemaal lekker doorgaan met onze mooie hobby. Op alle gebied van de natuur genieten en door te helpen en uit te dragen leer je dat die natuur steeds meer gaat betekenen.