De Oude IJsselstreek
IVN
dinsdag12mei2020

Even voorstellen...

Deze maand Thea Lammers

 

IVN De Oude IJsselstreek: Even voorstellen...Sinds wanneer ben je lid van het IVN?Ik ben lid sinds maart van dit jaar. Ik ben al veel langer donateur. In 2011 heb ik de natuurcursus gevolgd, maar daar ik niet een actieve rol wilde heb ik me op enig moment aangemeld als donateur. 

Omdat ik me beschikbaar heb gesteld voor het penningmeesterschap moest ik in plaats van donateur wel lid worden. Maar als penningmeester ga ik dan ook een actieve rol spelen binnen het IVN.

Waarom voel je je betrokken bij het IVN?
De cursus en de excursies helpen met het intensiever beleven van de natuur. Elke keer vind ik het heerlijk van alles te horen over natuur.   


Heb je binnen IVN een opleiding of cursus gevolgd? Zo ja welke? Wat is je het meest bijgebleven? 
In 2011 heb ik de natuurcursus gevolgd. Het meest daarvan zijn me de excursies bijgebleven. Met andere ogen naar de natuur kijken en intensiever genieten van de natuur. Van de verschillende excursies heeft die van de vogels in het Aaltense Goor veel indruk op mij gemaakt en daar ben ik later nog vaak naar toe geweest om te wandelen of mee te gaan met een vogelexcursie. 
Wat mij bij elke excursie opvalt is dat veel leden ontzettend veel weten en er mooi over kunnen vertellen. Ik consumeer voornamelijk.

Welk natuuronderwerp heeft jouw grootste belangstelling?
De vogels en de paddenstoelen denk ik. Mijn man en ik hebben verschillende keren meegewandeld in het Aaltense Goor en in de zomermaanden in het Montferland.
Elke keer weer leuk!

Wat ook erg leuk was, was het ganzen kijken bij Tolkamer. In de vroege morgen mee maken dat de ganzen zich na de nacht opnamen van het water om elders hun voedsel te zoeken. Er was gelegenheid om samen te ontbijten in het vlakbij gelegen restaurant, wat we hebben gedaan. Ook toen waren we erg onder de indruk van wat andere deelnemers allemaal wisten en hoe ze er zich in verdiept hadden. 

Heb je andere hobby's/liefhebberijen die je graag met ons wilt delen?Momenteel heb ik mijn werk nog, wat ik heel graag doe, maar waar ik per 1 september mee stop om van andere leuke dingen te gaan genieten. Ik maak met  een zevental mensen muziek bij de Esbloazers (we spelen vooral in verpleeghuis Den Es in Varsseveld), ik speel daar bariton. Ik ben penningmeester van de Wereldwinkel in Dinxperlo en secretaris van begrafenisvereniging De Laatste Eer in Dinxperlo; de vereniging heeft een eigen gebouw waardoor we de kosten voor leden laag kunnen houden. 
Thuis hebben we schapen wat erg leuk is en we verbouwen kerstbomen rondom ons huis. Mijn man en een van onze zonen handelen in kerstbomen, van groot (voor pleinen) tot klein (voor in de vensterbank). Ik vind het heerlijk om met mijn grasmaaier over de paden tussen de kerstbomen te rijden.