De Oude IJsselstreek
IVN
zondag16feb2020

Even voorstellen...

IVN De Oude IJsselstreek: Even voorstellen...

Deze maand: Ben Menting


Sinds wanneer ben je lid van het IVN?
Omstreeks 2009


Waarom voel je je betrokken bij het IVN?
Ik vind natuur prachtig. Er zijn ontzettend veel dieren en planten. Ze zijn allemaal geëvolueerd uit een beperkt aantal oerorganismen. Bijna elk beestje en elk plantje ziet er prachtig uit. Ik vraag me wel eens af, waarom zijn ze zo mooi? Ik heb geen antwoord; ik geniet er domweg van.


Heb je binnen IVN een opleiding of cursus gevolgd? Wat is je het meest bijgebleven?
Ik heb zowel de natuur- als de gidsencursus gedaan. Zoals bij zovelen is de gidsencursus mij heeft meest bijgebleven.


Ben je actief binnen onze IVN-afdeling?
Ik heb verschillende dingen gedaan. Gids in Montferland, lid van de vogelwerkgroep en ik ben ruim tien jaar geleden met een paar mede-enthousiastelingen begonnen met Natuur Actief. Vijf jaar geleden ben ik gestopt met deze werkgroep omdat ik tijd nodig had voor het opstarten van een eigen bedrijf. Sinds september ben ik weer lid van het Natuur Actiefteam. Ik help graag inspirerende avonden te organiseren en we hebben een heel gezellig team.

Wat vind je het leukst om te doen bij IVN en waarom?
Ik vind iets doen waarin ik mijn creativiteit kwijt kan het leukst. Natuurlijk kun je op veel plekken creatief zijn, maar bij Natuur Actief lukt mij dit het beste. Het is voor ons altijd een opdracht zulke leuke avonden te bedenken dat we mensen in de zaal krijgen.


IVN staat voor Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid. Welke betrokkenheid heb jij bij duurzaamheid?
Duurzaamheid is mijn vak. Ik noem mijn bedrijf een duurzaam communicatieadviesbureau. Ook bij Natuur Actief besteden we regelmatig aandacht aan duurzaamheid. In november organiseren we zelfs een spetterende avond over biodiversiteit. Met professor Louise Vet, de nummer één van duurzame top honderd en IVN-directeur Jelle de Jong. We huren hiervoor zelfs het beste theater van Nederland af. Ik adviseer iedereen om de IVN-website in de gaten te houden, in de gids van Amphion te kijken en kaartjes te bestellen voor 17 november. Het wordt een geweldige avond, dat kan ik beloven.