De Oude IJsselstreek
Overig
donderdag05sep2019

De Groene Rivier; verslag van de wandeling op 25-8-2019

De blauwe hemel en een erg hoge temperatuur deden ons vermoeden dat er niet veel belangstelling zou zijn. Uiteindelijk hadden we 8 deelnemers, waarvan de laatste ons achterna gesneld kwam. Zij stond aan de andere kant van het Pannerdens Kanaal. 

Deze keer stond de excursie meer in het teken van de geschiedenis. De natuur zag er op dat moment vrij armzalig uit; gelig en met erg weinig bloeiende planten. Dat de grote klis al uitgebloeid was, konden we vooral mooi zien aan de staarten van de paarden. Foto bij excursie de Groene Rivier

Aan het begin van de Groene Rivier waren wel behoorlijk wat watervogels te zien. Maar toen we onze verrekijkers tevoorschijn hadden gehaald, moest een motorrijder even laten horen hoe goed hij vaart kon maken. Het gebrul van de motor verjoeg bijna alle vogels van de plas. Lepelaars en reigers konden we nog herkennen, maar de verschillende soorten eenden echter niet. Jammer!

Na het keerpunt zijn we dicht langs de Groene Rivier gelopen. De waterstand was erg laag, maar de munt geurde heerlijk. In dit nattere gedeelte hebben we onder andere klein vlooienkruid, moeras-vergeet-mij-nietje, kattenstaart, wilde Bertram, gele honingklaver en late guldenroede gespot.

Uiteindelijk hebben we lekker rustig gekuierd met een prima groep mensen.

Verslag: Ed Bouwman, Gids: Ed Bouwman, Foto's: Ed Bouwman, Martha Jonker