De Oude IJsselstreek
IVN
vrijdag17jan2020

Ben jij de samenwerkende en gestructureerde PENNINGMEESTER die we zoeken?

Kom jij onze IVN-afdeling helpen? Wij zijn op zoek naar jouw talent!

Het IVN, Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid, is een landelijke vereniging van vrijwilligers en beroepskrachten.

De afdeling
Onze afdeling, IVN De Oude IJsselstreek, is een bloeiende vereniging voor mensen die graag in de natuur zijn, er meer van af willen weten en hun kennis van en liefde voor de natuur graag met anderen delen. IVN werkt aan een duurzame samenleving. Ons idee is dat betrokkenheid bij de natuur duurzaam handelen stimuleert. Daarom laten wij jong en oud de natuur dichtbij beleven.

IVN De Oude IJsselstreek heeft circa 385 leden. Onze leden zetten zich enthousiast in voor de educatie op het gebied van natuur, milieu en landschap. We doen dat op allerlei manieren en we  doen dat vooral laagdrempelig. Daarnaast wordt onze afdeling financieel ondersteund door ruim 85 donateurs.

De functie
Het bestuur van IVN De Oude IJsselstreek is een collegiaal bestuur waarin alle functies gelijkwaardig zijn. Samen met de collega-bestuursleden geef je als penningmeester invulling aan het faciliteren van onze werkgroepen. Als penningmeester ben je verantwoordelijk voor het voeren van een heldere financiële administratie van de afdeling.Op basis van je financiële deskundigheid geef je adviezen. Een actieve inbreng op diverse gebieden binnen het bestuur wordt van je verwacht. Een verantwoordelijke maar ook zeer afwisselende bestuursfunctie waarbij je met veel verschillende mensen te maken krijgt.

De taken

  • Het voeren van de financiële administratie van de afdeling. Er wordt gebruik gemaakt van het financiële pakket Davilex.
  • Verzorgen van de inning van de contributie van de leden en de donaties van onze donateurs. Van de leden en donateurs wordt 90% via automatische incasso geïnd.
  • Aanvragen van subsidies voor de afdeling.
  • Financiële verslaglegging van de afdeling inclusief de financiële verslaglegging van de werkgroepen. Werkgroepen leveren jaarlijks een door de kascommissie goedgekeurd financieel verslag aan.
  • Het opstellen van een jaarlijkse begroting.
  • Het bijwonen van de bestuursvergaderingen, coördinatorenvergaderingen en de Algemene  Ledenvergadering.
  • Overige activiteiten in overleg met de andere bestuursleden.

Wat verwachten wij van de penningmeester?
Als penningmeester onderschrijf je de grondbeginselen van IVN De Oude IJsselstreek en draag je deze actief uit. Belangrijke talenten die je als penningmeester hebt en verder kunt ontwikkelen zijn accuratesse, plannen, samenwerken, goed communiceren en het hebben van oog voor details.

Inzet
Het betreft een onbetaalde functie waarbij je rekening moet houden met een wisselende verwachte tijdsinvestering gedurende het jaar. De jaarlijkse verslaglegging en de incasso zijn piekmomenten. De rest van het jaar bedraagt de tijdsinvestering enkele uren per maand. Daarnaast bestaat de tijdsbesteding uit in ieder geval vier keer een bestuursvergadering en vier keer een coördinatoren overleg per jaar, aangevuld met één Algemene Ledenvergadering.

Wat kunnen wij je bieden?
De voldoening dat je iets kunt betekenen voor de maatschappij is voor veel vrijwilligers een belangrijke drijfveer. Het inzetten van je talent, het verruimen van je kennis en ervaring, jezelf verder ontplooien en het vergroten van je netwerk is net zo belangrijk. Tevens heeft IVN De Oude IJsselstreek een goede regeling voor onkostenvergoeding.

Heb je belangstelling of wil je meer informatie?
Ben jij de perfecte kandidaat voor deze vrijwilligersvacature? Solliciteer dan meteen. Wil je meer informatie over deze vacature? Neem dan contact op met onze voorzitter, Gerard van der Kamp, tel. 0313-474182 of per mail: voorzitter@ivn-doij.nl.

Ben jij de samenwerkende en gestructureerde penningmeester die we zoeken? Help dan mee!
Wij zien je reactie met belangstelling tegemoet!