Kom ook naar onze Slootjesdagen!

In het weekend van 11 en 12 juni kunnen kinderen op avontuur langs de waterkant. Op ruim 100 locaties in het land staan IVN-natuurgidsen klaar met schepnetjes, loeppotjes en zoekkaarten om je alles te leren over het leven in de sloot.

Zoek de grote spinnende watertor, ontdek wie er in de zomer op het water kan schaatsen en probeer de snelste zwemmers van de sloot te vangen.

Met de Slootjesdagen wil IVN het waterbewustzijn van kinderen vergroten. Slootjes zijn belangrijk voor het watermanagement en de biodiversiteit in Nederland. Doordat de kinderen zelf op zoek gaan, ontdekken ze op een laagdrempelige manier het leven in de sloot. Kom ook en beleef samen met IVN het avontuurlijkste uitje aan de waterkant!

IVN De Oude IJsselstreek organiseert op drie locaties een Slootjesdag: op zaterdagochtend in Zevenaar, op zaterdagmiddag in Doetinchem en op zondagmiddag in Breedenbroek.

Iedereen is welkom! Dus trek je laarzen aan en neem een schepnet en een emmer mee. Heb je geen schepnet? Geen probleem, wij hebben er genoeg!

Deelnemende kinderen ontvangen een leuke attentie!