De Oude IJsselstreek
Vogels
Op
zondag11apr202108:00

Vogelexcursie rondom kasteel Slangenburg

Het verloop van de coronacrisis in 2021 is onvoorspelbaar. Er kan sprake zijn van een annulering van deze excursie of een beperking met betrekking tot het maximum aantal deelnemers. In dat laatste geval is deelname aan deze excursie alleen mogelijk na aanmelding.
Kijk daarom altijd op onze website voor informatie over het doorgaan van onze activiteiten.

Deze vogelwandeling rondom kasteel Slangenburg in Doetinchem wordt georganiseerd door Vogelwerkgroep IVN De Oude IJsselstreek.

De bladeren zitten nog niet aan de bomen, waardoor de bos- en tuinvogels hoorbaar én zichtbaar zijn. In dit gebied zitten maar liefst 5 spechtensoorten!

Neem een verrekijker mee en trek een paar stevige wandelschoenen aan! Iedereen (jong en oud) is van harte welkom om mee te wandelen, onder deskundige leiding van een natuurgids van de vogelwerkgroep.

Er is een grote kans om soorten zoals de groene specht, de zwarte specht, de grote bonte specht of de kleine bonte specht te zien en/of horen. Wie weet zien we zelfs de vrij zeldzame middelste bonte specht.

Wat kunnen we nog meer verwachten? Om maar iets te noemen: vink, winterkoninkje, roodborst, staartmees, koolmees, glanskop, boomkruiper en boomklever. 

Meer informatie: Frans Witjes (0315-632637)
of Jeltje Berendsen (06-23059169).

 

Algemene informatie

zondag 11 april 2021 - 08:00 tot 11:00
Locatie: 
parkeerterrein bij kasteel Slangenburg
Kasteellaan 6
7004 JK Doetinchem
Nederland
Extra Informatie: 

Aan deze excursie zijn geen kosten verbonden.
Een vrijwillige bijdrage is altijd welkom!

Tip: verrekijker mee!

Contactpersoon: 
Google Maps image