De Oude IJsselstreek
Landschap
Op
zondag29mei202209:00

Op zoek naar de grindduinen

Op zondag 29 mei gaan de gidsen van regiowerkgroep De Liemers van het IVN-Oude IJsselstreek op zoek naar de grindduinen bij Spijk. Zij zullen om 09.00 uur starten vanaf de Gerardus Majellakerk, Kerkstraat 32 te Spijk en nodigen iedereen uit mee te gaan.

De deskundige gidsen van het IVN nemen de deelnemers mee op avontuur langs (en over) de bodem van de rivier naar de plek waar de Rijn ons land binnenkomt, letterlijk. De tocht gaat door een van de grootste uiterwaarden van Duitsland. Er zijn zand- en grindduinen, ooibossen en veel watervogels. Ook zijn er restanten van de verdwenen spoorlijn van Kleve naar Arnhem te vinden. Voor deze tocht zijn stevige wandelschoenen aanbevolen. Helaas is deze tocht niet geschikt voor personen die slecht ter been zijn. 

Let op: bij hoog water gaat de tocht niet door. Voor informatie hierover en aanmelden voor deze wandeling, kijk op onze website.

Aan deelname van deze excursie zijn geen kosten verbonden, maar een vrijwillige bijdrage wordt door IVN - De Liemers op prijs gesteld. Aanmelden voor deze excursie is zeer gewenst en kan via dit aanmeldformulier. Voor meer informatie: Eef Seegers, tel. 06-15537934. 

Foto: Luci Seegers

Algemene informatie

zondag 29 mei 2022 - 09:00 tot 12:00
Locatie: 
Gerardus Majellakerk
Kerkstraat 32
6917 AK Spijk
Nederland
Extra Informatie: 

Aan deze excursie zijn geen kosten verbonden. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld!
Stevige schoenen of laarzen worden aanbevolen.

Contactpersoon: 
Google Maps image