De Oude IJsselstreek
Overig
Vanaf
woensdag15jan202019:45

Natuurgidsenopleiding 2020 - 2021 - VOLGEBOEKT -

IVN De Oude IJsselstreek organiseert vanaf januari 2020 een Natuurgidsenopleiding. De cursus is inmiddels volgeboekt, aanmelden is niet meer mogelijk!

De Natuurgidsenopleiding gaat op 15 januari 2020 van start en duurt anderhalf jaar. Het eerste deel van de opleiding worden de lesavonden in het NME-gebouw in Zevenaar gehouden, gedurende het tweede deel van de opleiding vinden de lesavonden plaats in De Ruumte in Halle.

Globaal is er elke twee weken een lesavond op woensdag van 19.45 uur tot 22.00 uur, praktijkochtenden en excursies zijn aansluitend op de zaterdagochtend van 9.30 uur tot 12.00 uur. De excursies vinden plaats in het gehele werkgebied van IVN De Oude IJsselstreek, te weten het zuidelijk deel van de Achterhoek, de Liemers en Montferland.
Met schoolvakanties wordt zoveel mogelijk rekening gehouden.

Naast de lessen en excursies maken lees- en werkopdrachten, individueel of in groepsverband, onderdeel uit van de opleiding. Ook dat kost de nodige tijd, gemiddeld zal de opleiding 6 uur per week aan tijd in beslag nemen. Voor het behalen van het landelijk erkende diploma IVN Natuurgids is -volgens landelijke normen- een aanwezigheidspercentage van minimaal 80% vereist.

Met het aanbieden van deze opleiding willen we de deelnemers meer kennis bijbrengen over natuur en milieu. Daarnaast verwachten wij van de cursisten dat zij na afloop van de opleiding actief gaan meewerken binnen onze IVN-afdeling. Denk daarbij aan het leiden van excursies, het meewerken aan kinderactiviteiten, het verzorgen van PR en communicatie, het organiseren van Natuurcursussen voor belangstellenden of zitting nemen in het bestuur. Daarnaast staan we ook open voor andere activiteiten. Als u meer wilt weten over de natuur maar niet actief wilt worden binnen de afdeling nodigen we u van harte uit om deel te nemen aan een korte Natuurcursus die in elk oneven kalenderjaar wordt georganiseerd.

 Specifieke voorkennis is niet noodzakelijk, enthousiasme en inzet wel! 

De kosten voor de Natuurgidsenopleiding bedragen € 275,--, inclusief cursusboek en koffie/thee tijdens de bijeenkomsten.

Van cursisten wordt verwacht dat ze lid zijn of worden van onze IVN-afdeling. De contributie bedraagt € 24,-- per jaar.

De cursus vindt doorgang bij ten minste 20 deelnemers. Het maximum aantal bedraagt 25  deelnemers. Daarbij hebben deelnemers die binnen ons werkgebied wonen voorrang.

 

Algemene informatie

woensdag 15 januari 2020 - 19:45
Locatie: 
In Zevenaar en in Halle
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image