De Oude IJsselstreek
Overig
Op
dinsdag15jan201920:00

Natuur Actief

Zin in een leuke, informatieve avond over de natuur? Kom dan naar een Natuur Actief avond!

Meerdere keren in het jaar organiseert Natuur Actief op een dinsdag een leuke avond voor natuurliefhebbers. Onze activiteiten gaan het gehele jaar door en worden vooral gehouden in Hotel-Restaurant Ruimzicht te Zeddam. Het nieuwe jaar van Natuur Actief begint op 15 januari op een andere locatie en gaan wij 'uitzenden' vanaf Partycentrum De Déél in Loerbeek (zie adres onder). U bent bij Natuur Actief van harte welkom, ook als u géén lid bent van het IVN!

Wat me nu toch is overkomen!

NA - JanreinZo begint menig verhaal dat we elkaar bijna dagelijks vertellen.
Het verhaal dat Janrein van Oostrum, actief IVN’er van regiowerkgroep Rondom Strang & Iessel, ons vanavond gaat vertellen lijkt in niets hierop. Toch begint zijn verhaal hetzelfde:

Wat me nu toch is overkomen ………
Het gaat vanavond echter niet om wat hém is overkomen, maar over de lotgevallen van een boom, met name over de beuk, maar andere bomen komen ook aan bod.
En er gebeurt veel in het leven van een boom. Soms zijn het calamiteiten, zoals natte voeten, brand, schimmels en andere parasieten, maar daarnaast ook de ondergrondse samenwerking, de medebewoners. Kortom: een boom in geluk en ongeluk, voorspoed en tegenslag, hulp en tegenwerking. Janrein probeert zich in te leven in een boom en duidelijk te maken dat WYSIATI, what you see is all there is, een boom te kort doet.

Natuur Actief pubQUIZ

Onze traditionele januari pubquiz staat dit jaar in het teken van: Insecten!

Dieren waar we ons amper mee bezig houden. Tenzij ………. we er last van hebben! Maar hun wereld is kleurrijk, wonderlijk en bijna onaards bizar. Razend interessant dus en niet samen te vatten in één quiz. We hopen dat deze avond uw nieuwsgierigheid naar insecten wakker maakt. Wie weet pakt u straks eerst het vergrootglas in plaats van de vliegenmepper als er iets ongewervelds opduikt in uw omgeving!

Boekpresentatie: “Onze Eik”

Boek Onze EikAnne Oosterbaan uit Sinderen schreef een boek:  “Onze eik”  betekenis, biologie, gebruik en toekomst van zomer- en wintereik in Nederland. Hij zal in een korte presentatie ons hierover iets vertellen.

Het boek, pocketformaat en plm. 100 pagina’s in kleur, kost € 19,95 en kan vanavond worden gekocht. Anne zal deze op verzoek signeren. Een deel van de opbrengst van het boek gaat naar Trees for All voor het planten van nieuwe eiken.

Neem contant geld mee, pinnen is niet mogelijk.

Raad het plaatje

NA - raad het plaatje januari 2019Misschien heeft u het “plaatje” al gezien op onze Facebook en/of Instagram pagina. Marga Thomassen heeft ons wederom een verrassend “plaatje” gepresenteerd.
Enig idee wat ze deze keer heeft gefotografeerd. Met andere woorden: wat is er op deze foto te zien? Reageren kan op onze sociale media pagina’s, of gewoon tijdens onze Natuur Actief avond van 15 januari. Na de pauze geven we het juiste antwoord.

 


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Natuur Actief is een werkgroep van IVN De Oude IJsselstreek met een eigen webpagina. Bent u actief op Facebook? Neem dan eens een kijkje op https://www.facebook.com/NatuurActief.

Bovendien kunt u zich inschrijven via natuuractief@ivn-doij.nl voor onze nieuwsbrief/uitnodiging. U ontvangt dan twee weken voor aanvang van  een Natuur Actief avond een uitnodiging met daarin de onderwerpen. Incidenteel kunt u een extra bericht ontvangen bij een speciale gelegenheid.

Algemene informatie

dinsdag 15 januari 2019 - 20:00 tot 22:00
Inloop vanaf 19:40 uur. Aanvang avond om 20:00 uur.
Locatie: 
Partycentrum De Dèèl
Didamseweg 13
7037 DH Beek
Nederland
Extra Informatie: 

Kosten: € 3,00 p.p. *)

*) Komt een prominente spreker de Natuur Actief-avond opluisteren? Dan bedraagt de entreeprijs € 7,50. Consumpties zijn voor eigen rekening.

Contactpersoon: 
Google Maps image