De Oude IJsselstreek
Overig
Op
dinsdag20mrt201820:00

Natuur Actief

Zin in een leuke, informatieve avond over de natuur? Kom dan naar een Natuur Actief avond!

Meerdere keren in het jaar organiseert Natuur Actief op een dinsdag een leuke avond voor natuurliefhebbers. Onze activiteiten gaan het gehele jaar door en worden vooral gehouden in Hotel-Restaurant Ruimzicht te Zeddam. (Deze avond zal echter plaatsvinden in 't Heuveltje te Beek, adres onder). Enkele activiteiten vinden plaats op locatie met gecombineerde excursie. U bent bij Natuur Actief van harte welkom, ook als u géén lid bent van het IVN!

Weidevogelbescherming in de praktijk

weidevogels-kleinVanavond vertonen we een unieke natuurfilm over "The Big Five" in het Binnenveld, een rijk weidevogelgebied tussen Rhenen, Wageningen, Ede en Veenendaal.

Roelof de Jong van de Weidevogelbeschermgroep Binnenveld verzorgt de inleiding van deze documentaire over de weidevogels.

In het Binnenveld broeden ieder voorjaar talloze vogels, waaronder de kievit, grutto, tureluur, wulp en scholekster "The Big Five". De film toont het landschap met de vogels in prachtige beelden en met de onmiskenbare geluiden. Ook de praktijk van weidevogelbescherming komt volop in beeld. De film wordt muzikaal ondersteund door de muziek van Ons Genoegen uit Rhenen.

Ook bij ons in Achterhoek & Liemers zijn weidevogelgroepen actief om, samen met de agrariërs, te voorkomen dat deze vogels uit ons landschap verdwijnen. Samen wordt er gewerkt aan de instandhouding, bescherming en beheer van het leefgebied.
Nieuwsgierig?

Kijk dan alvast naar de trailer
trailer weidevogels binnenveld

Natuur Actief activiteiten

Ook vanavond komen Carin Holtslag en Margriet Storkhorst weer met een prikkelende en leerzame activiteit. Ze zetten ons aan het denken en/of puzzelen en zorgen daarmee voor een [inter]actieve afwisseling van de avond.

Raad het plaatje

raad het plaatje maart 2018Enig idee wat Marga Thomassen deze keer heeft gefotografeerd. Met andere woorden: wat is er op deze foto te zien?

Reageren kan op onze Facebook én/of Instagram pagina, of doe live mee tijdens onze Natuur Actief avond van 20 maart 2018. Na de pauze geven wij het juiste antwoord.

Heeft u al eens een sleedoornpage gezien?

sleedoornpageNeen? Dat is niet verwonderlijk. De sleedoornpage is namelijk een zeer zeldzame vlinder die bovendien een bijzonder maar verbogen leven leidt. Het is de enige bedreigde vlindersoort in Nederland die vooral buiten natuurgebieden voorkomt.Maar het gaat niet goed met deze kwetsbare vlinder.

Menno Venema, medewerker Vlinderstichting en bestuurslid van KNNV regio Doetinchem, komt ons vertellen over deze kwetsbare vlinder.

-----------------------------------------------------------------
Foto verantwoording:
- Header: Marga Thomassen - Weidevogels: Weidevogelbeschermgroep Binnenveld - Filmstill: Weidevogelbeschermgroep Binnenveld - Raad het Plaatje: Marga Thomassen - Sleedornpage: Vlinderstichting

-----------------------------------------------------------------

Natuur Actief is een werkgroep van IVN De Oude IJsselstreek met een eigen webpagina. Bent u actief op Facebook? Neem dan eens een kijkje op https://www.facebook.com/NatuurActief.

Bovendien kunt u zich inschrijven via natuuractief@ivn-doij.nl voor onze nieuwsbrief/uitnodiging. U ontvangt dan twee weken voor aanvang van  een Natuur Actief avond een uitnodiging met daarin de onderwerpen. Incidenteel kunt u een extra bericht ontvangen bij een speciale gelegenheid.

Algemene informatie

dinsdag 20 maart 2018 - 20:00 tot 22:00
Inloop vanaf 19:40 uur. Aanvang avond om 20:00 uur.
Locatie: 
Hotel 't Heuveltje
Sint Jansgildestraat 27
7037 CA Beek
Nederland
Extra Informatie: 

Kosten: € 3,00 p.p. *)

*) Komt een prominente spreker de Natuur Actief-avond opluisteren? Dan bedraagt de entreeprijs € 7,50. Consumpties zijn voor eigen rekening.

Contactpersoon: 
Google Maps image