De Oude IJsselstreek
Overig
Op
dinsdag21nov201720:00

Natuur Actief

Zin in een leuke, informatieve avond over de natuur? Kom dan naar een Natuur Actief avond!

Meerdere keren in het jaar organiseert Natuur Actief op een dinsdag een leuke avond voor natuurliefhebbers. Onze activiteiten gaan het gehele jaar door en worden vooral gehouden in Hotel-Restaurant Ruimzicht te Zeddam. Enkele activiteiten vinden plaats op locatie met gecombineerde excursie. U bent bij Natuur Actief van harte welkom, ook als u géén lid bent van het IVN!

Fascinerend hoe sporen de aanwezigheid van dieren verraden

Jeroen Kloppenburg diersporenDieren, ze zijn overal aanwezig maar laten zich niet zo vaak zien. Fascinerend hoe sporen de aanwezigheid van dieren verraden. Maak kennis met diersporen, er gaat een wereld voor je open!

Jeroen Kloppenburg vertelt ons op 21 november 2017 hoe we de aanwezigheid van de dieren, die zich zo zelden laten zien, toch kunnen waarnemen. Hij laat ons kennis maken met diersporen, legt hij uit wat een prent of gang is en waarom uitwerpselen goud waard zijn.

Jeroen was van jongs af aan in de natuur te vinden. Tijdens zijn diensttijd kwam hij, als verkenner, voor het eerst in aanraking met de boeiende wereld van sporen. Pas later heeft hij zich hierin gespecialiseerd, en dan met name in de sporen die worden achtergelaten door dieren. Hij verzorgt vanuit zijn bedrijf Weylin Tracking workshops en cursussen voor natuurliefhebbers en ecologen. Ook publiceert hij digitale en multimediale sporengidsen. Evenals de traditionele papieren gids.

Foto boven: Jeroen Kloppenburg met een groep cursisten.

Veldgid loopsporenWeylin Veldgidsen

Jeroen neemt ook enkele van de door hem ontwikkelde veldgidsen mee. De Weylin Veldgids Loopsporen bevat de voornaamste prenten van zoogdieren, vogels, amfibieën en ongewervelden die we in Nederland kunnen vinden. De Veldgids Spoorvolgen is geschreven door Michel Grobbe, Nederlands expert in het spoorvolgen. Met deze gids in de hand leer je het spoor te lezen en te volgen.

Deze handzame, compacte en prachtig geïllustreerde gidsen zijn te koop voor €12,- per stuk. Aanrader voor iedereen.
Vergeet niet om contant geld mee te nemen!


Kado ideetjes voor de komende feestdagen

In onze IVN winkel zijn diverse natuur- en milieugerelateerde producten te koop. Wellicht leuk om alvast iets te kopen voor de decemberfeestdagen.

Op 21 november hebben we diverse leuke natuurartikelen bij ons zoals zoekkaarten, tweedehands boeken, memoblokjes, fraaie mokken met vogels en onze nieuwe IVN verjaardagskalender. Ook de boekjesreeks van Ton Lommers hebben we op onze stand. In deze boekjes wordt op een leuke manier informatie gegeven over diverse onderwerpen: bomen, takkenwerk, het uitzetten van natuurtochten etc..
Neem contant geld mee, want pinnen is niet mogelijk.

Raad het plaatje

Raad het plaatje november 2017
Ook nu weer een 'Raad het plaatje'! Enig idee wat er op bovenstaande foto te zien is? Reageren kan op onze facebookpagina, of live tijdens onze Natuur Actief avond op 21 november. Na de pauze geven wij het juiste antwoord.

Onze reguliere avond vanuit Hotel Ruimzicht te Zeddam werd in september  uitzonderlijk druk bezocht. Wim Gerritsen nam ons mee in de wonderbaarlijke wereld van de libellen in de Achterhoek. Vervolgens kregen we te horen hoe de KNNV het oorspronkelijke karakter van De Zumpe, een uniek natuurgebied in Doetinchem, instandhoud. Het verslag van deze zeer geslaagde avond staat op de website zodat u het nog eens rustig kunt nalezen.

-----------------------------------------------------------------

Natuur Actief is een werkgroep van IVN De Oude IJsselstreek met een eigen webpagina. Bent u actief op Facebook? Neem dan eens een kijkje op https://www.facebook.com/NatuurActief.

Bovendien kunt u zich inschrijven via natuuractief@ivn-doij.nl voor onze nieuwsbrief/uitnodiging. U ontvangt dan twee weken voor aanvang van  een Natuur Actief avond een uitnodiging met daarin de onderwerpen. Incidenteel kunt u een extra bericht ontvangen bij een speciale gelegenheid.

Algemene informatie

dinsdag 21 november 2017 - 20:00 tot 22:00
Inloop vanaf 19:30 uur. Aanvang avond om 20:00 uur.
Locatie: 
Hotel Ruimzicht
Kilderseweg 19
7038 EH Zeddam
Nederland
Extra Informatie: 

Kosten: € 3,00 p.p. *)

*) Komt een prominente spreker de Natuur Actief-avond opluisteren? Dan bedraagt de entreeprijs € 7,50. Consumpties zijn voor eigen rekening.

Contactpersoon: 
Google Maps image