De Oude IJsselstreek
Overig
Op
dinsdag21mrt201720:00

Natuur Actief

Zin in een leuke, informatieve avond over de natuur? Kom dan naar een Natuur Actief avond!

Meerdere keren in het jaar organiseert Natuur Actief op een dinsdag een leuke avond voor natuurliefhebbers. Onze activiteiten gaan het gehele jaar door en worden vooral gehouden in Hotel-Restaurant Ruimzicht te Zeddam. Enkele activiteiten vinden plaats op locatie met gecombineerde excursie. U bent bij Natuur Actief van harte welkom, ook als u géén lid bent van het IVN!

Bij Natuuractief begint de lente!

vogelEn wat hoort er nu meer bij het voorjaar dan zingende vogels? Wat zou het mooi zijn als je ook nog weet welke het is die je ‘s morgens wekt?! Of je loopt in het bos en overal hoor je gekwetter en geroep. Dan kún je weten welke vogel het is zonder dat je hem ziet. Vogelkenner Guido Janze gaat het met ons oefenen!

Voedzame grond

Elk voorjaar komen planten en gewassen weer te voorschijn. Ze zijn geworteld in de bodem en halen er hun groeikracht uit. Maar wat is die grond eigenlijk? Hoe belangrijk is de samenstelling en de gezondheid van de bodem voor plant en dier en uiteindelijk ook voor ons mensen? Lies Visscher Endeveld van de Stichting Leven met de aarde gaat ons erover vertellen.

Zend uw voorjaarsfoto in!

foto inzending maartDit jaargetijde levert prachtige beelden op. Als u ons een aantal voorjaarsfoto's toestuurt dan kunnen wij die samen op 21 maart bekijken en genieten van alle mooie inzendingen.

Nog geen foto’s ingezonden?
Doe dat dan nu, het kan nog tot en met 12 maart!!

Raad het plaatje

raad het plaatje maart 2017En natuurlijk is er weer een intrigerend raadplaatje. Weet u wat er op de afbeelding hierboven staat?

Tijdens de Natuur Actief avond krijgt u van Marga Thomassen het antwoord. Het Raadplaatje van januari viel bij iedereen in de 'smaak'. Heel beeldend vertelde zij hoe twee tijgerslakken innig ineengestrengeld aan een slijmdraad voor haar keukenraam naar het terras zakten. Marga had de vrijage die daarop volgde gefilmd en een detail daarvan tot raadplaatje gemaakt. Bekijk dit filmpje op onze Facebookpagina!

Het verslag van die Natuur Actief avond is hier nog eens na te lezen.

 

Natuur Actief is een werkgroep van IVN De Oude IJsselstreek met een eigen webpagina. Bent u actief op Facebook? Neem dan eens een kijkje op https://www.facebook.com/NatuurActief.

Bovendien kunt u zich inschrijven via natuuractief@ivn-doij.nl voor onze nieuwsbrief/uitnodiging. U ontvangt dan twee weken voor aanvang van  een Natuur Actief avond een uitnodiging met daarin de onderwerpen. Incidenteel kunt u een extra bericht ontvangen bij een speciale gelegenheid.

Algemene informatie

dinsdag 21 maart 2017 - 20:00 tot 22:00
Inloop vanaf 19:30 uur. Aanvang avond om 20:00 uur.
Locatie: 
Hotel Ruimzicht
Kilderseweg 19
7038 EH Zeddam
Nederland
Extra Informatie: 

Kosten: € 3,00 p.p. *)

*) Komt een prominente spreker de Natuur Actief-avond opluisteren? Dan bedraagt de entreeprijs € 7,50. Consumpties zijn voor eigen rekening.

Contactpersoon: 
Google Maps image