De Oude IJsselstreek
Overig
Op
zaterdag30okt202119:00

Nacht van de Nacht - VOL!

Het maximum aantal deelnemers is bereikt. Het is niet meer mogelijk om nog aan te melden!

Traditioneel wordt de Nacht van de Nacht op de laatste zaterdagavond- en nacht van oktober georganiseerd, dit jaar alweer voor de 17e keer.

Deze nacht duurt een uur langer, de klok gaat een uur terug.

Met de campagne de Nacht van de Nacht wordt aandacht gevraagd voor het klimaat en energiebesparing op licht, met als doel de hoeveelheid lichtvervuiling in Nederland te verminderen. Deze activiteit wordt georganiseerd door regiowerkgroep Graafschap van IVN De Oude IJsselstreek.

Wat gaan we doen?

Op zaterdag 30 oktober is het landgoed 't Veld tussen 19:00 uur en 22:00 uur opengesteld voor een rondwandeling in het donker, met activiteiten op de route.
Landgoed 't Veld bevindt zich in het buitengebied van Halle, het is een natuurgebied aan de rand van de gemeenten Doetinchem en Bronckhorst.

Wat is er nu spannender voor jong en oud dan een nachtelijke tocht in dit mooie natuurgebied: misschien kom je nachtdieren tegen, zie je wormen glimmen, hoor je bijzondere geluiden, voel je de nacht, proef je het bos en zie je in het donker een mooie heldere sterrenhemel.  Alle zintuigen worden geprikkeld op zo'n tocht.

De route is zodanig gemarkeerd dat niemand het risico loopt in het donker te verdwalen. We vertrekken elk kwartier met een groep van ongeveer 15 personen. Je kunt starten tussen 19.00 en 20.30 uur.

Contactpersoon: Peter van Nistelrooij, tel 0575 452090.

Algemene informatie

zaterdag 30 oktober 2021 - 19:00 tot 22:00
Let op de IVN vlaggen in de berm aan de Nijmansedijk. Parkeren is uitsluitend mogelijk op het terrein van locatie De Ruumte. Volg de borden met de aanduiding P.
Locatie: 
Nijmansedijk 20a
7025 EJ Halle
Nederland
Extra Informatie: 

Er kan worden gestart met de wandeltocht tussen 19.00 en 20.30 uur
Tip: draag warme kleding en stevig schoeisel.
Meedoen kost niets. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Contactpersoon: 
Google Maps image