De Oude IJsselstreek
Overig
Op
dinsdag17mrt202019:30

GEANNULEERD! Natuur Actief


Natuur Actief 17 maart gaat niet door

We hebben besloten om Natuur Actief van volgende week dinsdag 17 maart niet door te laten gaan. Dit in verband met de verspreiding van het coronavirus. De overheid adviseert om geen bijeenkomsten te organiseren. Wij volgen dit advies.

We pakken de draad weer op als de toestand met corona weer wat rustiger is. U hoort van ons.

Met vriendelijke groeten,

Het Natuur Actief team

Hoe gaan wij om met het coronavirus? Klik hier en lees welke maatregelen wij treffen.

-----------------------------------------------------------------------------

Zin in een leuke, informatieve avond over de natuur? Kom dan naar een Natuur Actief avond!

Meerdere keren in het jaar organiseert Natuur Actief op een dinsdag een leuke avond voor natuurliefhebbers. Onze activiteiten gaan het gehele jaar door en werden vooral gehouden in Zeddam of Loerbeek. De locatie voor 17 maart is in Zeddam. U bent bij Natuur Actief van harte welkom, ook als u géén lid bent van het IVN!

Brrrr... Spinnen!  

Peter van HelsdingenVanavond vertelt Peter van Helsdingen, gastonderzoeker bij Naturalis in Leiden, over kleine roofdieren die veel mensen eng vinden: spinnen.

Peter weet alles van deze kleine roofdieren. Ze drinken hun prooi op, best wel bijzonder voor een roofdier. Spinnen beschikken over bijzondere eigenschappen: ze rennen rond, blijven doodstil hangen; ze zweven, vliegen en zeilen. Sommige soorten zien heel goed, andere doen alles op de tast en geur. En paren doen ze op een heel bijzondere manier. Van Helsdingen vertelt over deze fascinerende dieren, hun rol in de natuur, wat ze doen, en hoe ze leven.

Peter van Helsdingen is naast gastonderzoeker bij Naturalis ook bestuurslid bij Kenniscentrum Insecten en overige ongewervelden (European Invertebrate Survey – Nederland).

Achterhoeks voedsel!   

Maurits SteverinkDe Achterhoek wil zich presenteren als de Nederlandse regio waarin zorg voor natuur en landschap én voedselproductie hand in hand gaan. Om dat voor elkaar te krijgen is eind 2019 het Platform Achterhoek Foods opgericht.

Lekker eten voor een mooi landschap
Wat heeft eten te maken met landschap en natuur? Alles, aldus Maurits Steverink, projectleider van Achterhoek Foods. Voedsel verbindt alles met alles.

De producenten van voedsel, boeren en tuinders, hebben invloed op de omgeving. Maar ook wonen, recreatie en gezondheid hebben een relatie met voeding. Maurits Steverink ziet graag dat boeren en tuinders kiezen voor een natuur inclusieve manier van produceren. Meer rekening houden met flora en fauna, ruimte geven aan wat groeit en bloeit en streven naar meer biodiversiteit.

Het allermooiste van Steverinks verhaal is dat een natuur inclusieve productie geweldige producten oplevert: eerlijk, voedzaam en smaakvol. Kom luisteren naar Maurits Steverink. Hij is niet alleen een bevlogen strijder voor Achterhoeks Food, maar ook een boeiend verteller.

Proef de Achterhoek op zijn best

Maurits Steverink heeft ons verteld dat de Achterhoek de beste streekproducten van Nederland levert. Gelooft u hem op z’n blauwe ogen, of ….?  Proef …… en oordeel zelf!

Roy TomesenWat denkt u van bitterballen, gemaakt van leghennen? Samen met zijn vrouw runt Roy Tomesen een pluimveehouderij in Doetinchem. Hier hebben ze de productie van deze unieke lekkernij ter hand genomen. Zo krijgen de uitgelegde hennen een nieuwe bestemming. Proef en ervaar zelf het verrassende resultaat. Roy vertelt zijn persoonlijke drijfveren.
    
Het bedrijf van de familie Arink in Zieuwent is het voorbeeld van een vernieuwend biologisch melkveebedrijf. Ze produceren niet de standaard kaas die je bij een doorsnee kaasboerderij ziet. Arink produceert heerlijke schimmelkaas die niet onder doet voor de beste Franse soortgenoten. Bovendien zijn de melkkoeien de leverancier van ouderwetse naegelholt; Italiaanse kwaliteit in de Achterhoek.Zet daar maar eens uw tanden in.
 

Natuur Actief is een werkgroep van IVN De Oude IJsselstreek met een eigen webpagina. Bent u actief op Facebook? Neem dan eens een kijkje op https://www.facebook.com/NatuurActief.

Bovendien kunt u zich inschrijven via natuuractief@ivn-doij.nl voor onze nieuwsbrief/uitnodiging. U ontvangt dan twee weken voor aanvang van  een Natuur Actief avond een uitnodiging met daarin de onderwerpen. Incidenteel kunt u een extra bericht ontvangen bij een speciale gelegenheid.

Algemene informatie

dinsdag 17 maart 2020 - 19:30 tot 21:30
Inloop vanaf 19:15 uur. Aanvang avond om 19:30 uur.
Locatie: 
Hotel Restaurant Ruimzicht
Kilderseweg 19
7038 EH Zeddam
Nederland
Extra Informatie: 

Kosten: € 3,00 p.p. *)

*) Komt een prominente spreker de Natuur Actief-avond opluisteren? Dan bedraagt de entreeprijs € 7,50. Consumpties zijn voor eigen rekening.

Contactpersoon: 
Google Maps image