De Oude IJsselstreek
Landschap
Op
zaterdag04mei201910:00

Bloesemtocht door de Liemers

Fietsexcursie van ongeveer 25 km.

 

Op zaterdag 4 mei kunt u met gidsen van IVN-afdeling "de Oude IJsselstreek" een schitterende fietstocht maken in de Liemers, tussen Groessen en Aerdt. De start is om 10.00 uur vanaf de parkeerplaats bij sterrenwacht Corona Borealis.

Na alle inspanningen vanwege de nachtvorst en slapeloze nachten van de fruittelers gaan we kijken of er al voldoende jong fruit aanwezig is. We fietsen naar de fruitboomgaard bij Stokhorst in Groessen, waar we worden verwelkomd door Theo Wolters met een beschuitje met aardbeien. Natuurlijk gaan we de boomgaard bekijken. Misschien nog met aanwezige bloesems. Daarna fietsen we door het rivierenlandschap naar fruitkweker Bert van Schip in de Drie Dorpenpolder in Aerdt. Hier kunnen we onze meegebrachte boterhammen nuttigen. Bert zorgt voor een drankje. 

Het beeld dat we kennen van de Betuwe, komen we ook tegen in de Liemers. Hopelijk bloeit, ondanks het vroege voorjaar, de appelbloesem nog. In ieder geval kunnen we de beginnende vruchten zien aan de vele fruitbomen, die deze streek rijk is.

Gedurende deze fietstocht van circa 25 km wordt er op diverse plaatsen stilgestaan bij het ontstaan van het rivierenlandschap en de historie van de strijd tegen het water, en we genieten van de ontluikende natuur.

Vergeet niet een lunchpakket mee te nemen!

Contactpersoon: Sjoukje Gerritzen, tel 0316-541 089

Deze excursie wordt georganiseerd door gidsen van  regiowerkgroep De Liemers.

Algemene informatie

zaterdag 4 mei 2019 - 10:00 tot 15:00
Locatie: 
parkeerplaats bij de sterrenwacht Corona Borealis
Breulylaan 3
6905 DZ Zevenaar
Nederland
Extra Informatie: 

Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld!
Lunchpakket niet vergeten.

Contactpersoon: 
Google Maps image