Het verborgen bodemleven, lezing door Rien Kerstens in Het Kruispunt

De bodem is letterlijk de basis van het leven. Zonder dat we het ons steeds realiseren en zonder dat we het zien, is het in de bodem een enorme drukte. Zaden kiemen, planten wortelen, bacteriën en schimmels, beesten en beestjes krioelen er door elkaar. Wie maken er allemaal deel uit van dat verborgen leven in de bodem? Wat kruipt, springt, glijdt en holt daar allemaal? En wat spoken al die levende wezens daar uit? Welke processen spelen er zich af en wat is de betekenis daarvan?

Tijdens de lezing wordt een aantal bodembewoners nader voorgesteld. Ook wordt ingegaan op de betrekkingen tussen al die bodembewoners. Een verhaal over springstaarten en duizendpoten, pissebedden en schimmeldraden, wortelknolbacteriën en keverlarven, regenwormen en mijten.

Een poging om iets van het geheime bodemleven te ontrafelen. Spreker is Rien Kerstens die op onnavolgbare wijze en met de nodige humor de toehoorders wegwijs maakt met het leven onder het maaiveld.

De lezing is op donderdag 28 september in MFC Het Kruispunt, Kerkplein 6 te Beugen van 20:00-22:00 uur. Consumpties zijn voor eigen rekening. Voor aanmelden kun je terecht bij Angeline Aben, tel. 0485-383207, of ivndemaasvallei_educatie@outlook.com

Waar
MFC Het Kruispunt
Kerkplein 6
5835 AT Beugen
Bezoek website Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Ja

Angeline Aben

Coördinator Educatie De Maasvallei Educatiewerkgroep

Ontdek meer over

Deel deze pagina