De Maasvallei
Landschap
Op
zondag20jan201913:30

Winterwandeling: Geijsterse bossen en Molenbeek, Geijsteren

De natuurgidsen van IVN de Maasvallei organiseren op zondag 20 januari een doorstapwandeling van +/- 7 km. door het beekdal van Landgoed Geijsteren. Het vertrek is om 13.30 uur bij de kerk in Geijsteren. De geschiedenis  van het dorp Geijsteren is nauw verbonden met het  “Kasteel Geijsteren”. Een aantal jaren geleden is het kasteel voor een deel weer gerestaureerd. We gaan er een kijkje nemen. De Maas heeft een belangrijke rol gespeeld in vorming van het landschap rondom Geijsteren. Voorbeelden ervan zullen we tijdens onze wandeling tegen komen.

Midden in de bossen ligt de Willibrordus kapel, een mooie kapel van rond 1600. Bij de kapel staat een waterput, ligt een ondergestoven ven en staan grenspalen.

Door het gebied stroomt de Oostrumse beek afkomstig uit de Peel en uitmondend in de Maas. Deze beek, die in het gebied vrij mag meanderen, zullen we verschillende keren passeren. Aan de Oostrumse Beek ligt een oude Rosmolen. Deze is niet meer in gebruik maar wordt nog wel af en toe ter bezichtiging open gesteld. We kunnen genieten van een gevarieerd landschap van droge en natte gronden, van hoogte verschillen en een variatie aan naald- en loofbomen.

Halverwege is er koffie/thee. We vragen een vrijwillige bijdrage.

Verdere inlichtingen bij Dorette van Loon, tel. 0478-636463, thmj.vanloon@hetnet.nl.

Algemene informatie

zondag 20 januari 2019 - 13:30 tot 15:30
Locatie: 
Sint Willibrorduskerk, Geijsteren
Dorpsstraat 18
5862 AE Geijsteren
Nederland
Google Maps image