De Maasvallei
Landschap
Op
zondag26nov201713:30

Wandelen over stuifduin en heideveld bij Overloon

Deze zondag organiseert I.V.N. De Maasvallei een wandeling door de Overloonse bossen vanaf de parkeerplaats van de Raayhal in Overloon. De wandeling gaat over heidevelden met hier en daar ook al stuifzandheuveltjes, ontstaan in de laatste ijstijd door het opstuiven van fijn zand. Wij lopen door de jeneverbesstruwelen en ook daar komen we de stuifzandheuveltjes tegen.

Verder gaan we door bossen met naald en loofbomen. Dit waren vroeger productiebossen. Het naaldhout , voornamelijk grove den, werd hoofdzakelijk gebruikt voor stuthout in de mijnen . Op dit moment worden veel bossen geleidelijk omgevormd tot recreatiebossen.

Vervolgens komen we bij de hoogspanningsmasten. Daar is vorig jaar begonnen met het kappen van alle bomen die een bedreiging waren voor de hoogspanningskabels. De strook die er vrij kwam is vrijgemaakt van boomwortels en deels ingezaaid met struikheide.

De oude vuilnisstortplaats is opnieuw afgedekt en voorzien van een nieuwe laag grond,en eveneens ingezaaid met struikheide. Ook was er een gegraven poel die nagenoeg dicht gegroeid was. Deze is totaal gerenoveerd: het is nu het bekijken meer dan waard.

Ben je nieuwsgierig geworden wandel dan mee. We vertrekken om 13:30 uur vanaf de parkeerplaats bij de Raayhal, Raayweg 15-17, 5825 AL Overloon. Kosten: De wandeling is gratis, met na afloop koffie of thee (vrijwillige bijdrage). Aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie: Ben Verheijen, tel. 0478-642577 of Marius Janssen, tel. 0485-382278.

Algemene informatie

Gegraven ven in de bossen van Overloon
zondag 26 november 2017 - 13:30
Locatie: 
Raaijhal
Raayweg 15-17
5825 AL Overloon
Nederland
Google Maps image