De Maasvallei
Landschap
Op
zondag13feb202213:30

Wandelen over de Spoordijk van het Duits lijntje en langs de Kleine Vilt

Onze excursies gaan weer van start!

Deze zondag houdt IVN De Maasvallei een wandeling over de spoordijk van het Duits lijntje naar de Kleine Vilt. De ongeveer twee uur durende en 5 km lange wandeling begint om 13.30 uur vanaf de Stationsweg in Oeffelt. Halverwege de wandeling is er een kop koffie of thee waarvoor een vrijwillige bijdrage wordt gevraagd.

Het Duits lijntje, dat liep van Boxtel naar Wesel in Duitsland, werd in 1873 geopend. Het personenvervoer duurde tot 1950, maar het goederenvervoer op het traject tussen Boxtel en Veghel ging door tot 2004. Vanaf de hoger gelegen spoordijk is er mooi zicht op het beekdal van de Oeffeltse Raam. Op het gedeelte waar wij gaan lopen is het nog rustig; ideaal voor flora en fauna. De wandeling voert ook rond de Kleine Vilt waar we kijken naar de overwinterende watervogels. Vervolgens gaan we verder door het bos waar de omloopberg van de Maas en het Ambtenarengat zijn uitgegraven voor de aanleg van de spoordijk. Tijdens de wandeling zullen de gidsen u hier meer over vertellen.

De paden zijn merendeels onverhard, draag dus goede wandelschoenen. De route is niet toegankelijk voor rolstoelers. Aanmelden is verplicht, dat kan via de mail: marjosimons11@gmail.com. Na aanmelding krijgt u een bevestiging van uw aanmelding, of bericht dat deelname niet mogelijk is omdat het maximale aantal deelnemers is bereikt. Aanmelden kan tot zaterdag 12 februari 12.00 uur. 

De gidsen Ben Verheijen en Marjo Simons verwelkomen u graag op deze mooie wandeling.  

Algemene informatie

zondag 13 februari 2022 - 13:30
Locatie: 
Stationsweg
Oeffelt
Nederland
Google Maps image