De Maasvallei
Landschap
Op
donderdag01sep202213:30

Wandelen in de Staatsbossen bij Sint Anthonis

Seniorenwandeling in samenwerking met de KBO

Deze donderdag organiseren IVN De Maasvallei en KBO  weer een wandeling in de bossen van Boswachterij Sint Anthonis. De heide staat dan in volle bloei. Boswachterij Sint Anthonis is ong. 825 ha. groot en bestaat uit bos, heidevelden en stuifduinen. Het is eigendom van Staatsbosbeheer.

Het bos bestaat voornamelijk uit grove den, dat in de vorige eeuw is aangeplant om stuthout voor de Limburgse mijnen te leveren. Erg rijk aan natuur zijn dit soort produktiebossen niet, vandaar dat Staatsbosbeheer veel loofbomen heeft aangeplant.

Het heidegebied, De Ullingse Bergen, is een restant van de uitgestrekte heide die hier vroeger lag. Heide is een cultuurlandschap, dat is ontstaan door toedoen van de mens en alleen blijft bestaan wanneer het onderhouden wordt. Anders zal het vanzelf dichtgroeien met bomen. Hier in Sint Anthonis laat Staatsbosbeheer de heide onderhouden door kuddes van het Kempisch Heideschaap en Schotse Hooglanders.

IVN en KBO nodigen U uit voor een heerlijke wandeling in dit gevarieerd landschap met ook hier en daar nog zandverstuivingen. Ook niet-leden zijn van harte welkom en na afloop drinken we een kopje koffie/thee. We starten op 1 sept. om 13.30 uur bij het informatiebord op de parkeerplaats van 'De Heksenboom'. Voor informatie en aanmelden (vóór woensdag 31 aug 12.00 uur): Piet Schoenmakers, tel. 0485-520876 of  pjhschoenmakers@xs4all.nl.

Algemene informatie

donderdag 1 september 2022 - 13:30
Locatie: 
De Heksenboom
Bosweg 40
5845 EB Sint Anthonis
Nederland
Google Maps image