De Maasvallei
Overig
Op
zaterdag30okt202118:45

Wandelen door de donkere Staatsbossen

Spannende avondwandeling aan het eind van de herfstvakantie

Op de laatste zaterdag van de herfstvakantie  nemen de gidsen van de excursiewerkgroep van IVN de Maasvallei u mee voor een wandeling  in de 'donkere' Staatsbossen van Sint Anthonis. De zon gaat al om kwart over vijf onder dus wanneer de eerste groep vertrekt om 18.45 u is het al redelijk donker. De groepen starten met tussenpozen tot 19.45u.

De maan staat in het laatste  kwartier  en straalt nog en beetje licht naar de aarde. Het bos beleef je op een andere manier als het donker is en hoe donker is het nog of juist niet en wat horen we  aan omgevingsgeluiden. Welke dieren zijn er ’s nachts actief? We hopen natuurlijk op een heldere avond zodat we u kunnen wijzen op de dan zichtbare planeten en sterren.  Bij de koffie/thee kraam staan enkele telescopen waar u mee naar de maan en planeten kunt kijken. Op de route die we wandelen komt u ook een verhalenvertelster tegen, benieuwd wat die te vertellen heeft meld u dan aan. Liever geen zaklampen, voor calamiteiten heeft de gids en zaklamp.

Datum: Zaterdag 30 oktober
Waar: Komende vanaf Boxmeer de N272  (Gemertseweg) richting Gemert, vanaf de bosrand aan de rechterkant, tweede weg rechts Peelvenweg inrijden. 100 meter verderop parkeren.
Vertrektijd: Tussen 18.45u en 19.45u.
Kosten: De wandeling is gratis.
Tijdsduur: 2 uur.
Lengte van de route: 5 km.
Paden: Onverhard, draag goede wandelschoenen.
Koffie/thee: vrijwillige bijdrage.
Verhalenvertelster: Annie Albers.

De deelname is beperkt, dus aanmelden is verplicht via marjosimons11@gmail.com. Na aanmelding krijgt u een bevestiging en de tijd van vertrek of het bericht dat deelname niet mogelijk is omdat het maximale aantal deelnemers is bereikt. We houden ons tijdens de wandeling natuurlijk aan de dan geldende richtlijnen van het RIVM.

Graag verwelkomen we u op deze mooie wandeling,
Marjo Simons

Algemene informatie

zaterdag 30 oktober 2021 - 18:45
Locatie: 
Staatsbossen
Peelvenweg
Nederland
Google Maps image