De Maasvallei
Vogels
Op
zondag30apr201708:00

Vroege Vogelwandeling rond De Vilt bij Beugen

De vogels zijn weer terug!

Dit jaar vindt de vogelwandeling plaats bij de Vilt in Beugen.

Door het gevarieerde landschap leent de Vilt zich bij uitstek voor een vogelwandeling. Het gebied bestaat uit waterpartijen, moeras, bos, struwelen en weide. We kunnen luisteren/kijken naar watervogels (verschillende soorten eenden, fuut, meerkoet, waterhoen), zangvogels (tjiftjaf, fitis, zwartkop) en misschien zien we wel de kievit, een buitelende weidevogel.

In het voorjaar is er veel beweging in de lucht. Veel vogels die hier de winter doorbrengen trekken weg. Ook zijn er veel vogels op doortrek. Veel overwinteraars uit het zuiden komen terug en veroveren hier hun plekje. Vogels die teruggekomen zijn en die we tijdens de wandeling tegen kunnen komen zijn o.a. tuinfluiter, grasmus, nachtegaal, visdiefje.

Eind april is ook de tijd dat de zwaluwen weer terug komen. De boerenzwaluw, de huiszwaluw. Misschien horen we wel de gierzwaluw door de lucht ‘gieren’.

Ook fluiten de vogels nu dat het een lieve lust is. En omdat de bomen nog niet volop in blad staan, zijn de vogels nog volop in beeld te zien. De wandeling is een goede gelegenheid voor iedereen om wat kennis over vogels en vogelgeluiden op te doen. U kunt uw kennis opfrissen of uitbreiden.

Tip: neem de verrekijker mee! Wij hebben de telescoop mee en door de telescoop de vogels te bekijken is al een beleving op zich.

Ga met ons mee en beleef de lente in vogelzang! Aanmelden is niet nodig. De wandeling is gratis. Voor koffie/thee na de wandeling is een vrijwillige bijdrage gewenst. Voor informatie: Carla Hendriks, tel. 0485-381821.

Algemene informatie

zondag 30 april 2017 - 08:00
Locatie: 
Het informatiebord aan de Moerbaan
Moerbaan
Beugen
Nederland
Google Maps image