De Maasvallei
Landschap
Op
zondag18feb201813:30

Struinen langs Maas en Maasheggen bij Boxmeer

Winters wandelen

Geen Elfstedentocht? En toch genieten van een winters landschap? Dat kan als U deze zondag met IVN De Maasvallei gaat wandelen langs Maas en Maasheggen.

De Maas staat in de wintermaanden meestal hoger. Wat betekent dat voor natuur en scheepvaart? Krijgen we toch nog een strenge winter? Hoe reageert de natuur en wat zijn de gevolgen voor stuw en veerpont? En in de Maasheggen hebben alle bomen en struiken hun blad verloren. Is dat hun strategie om zich te beschermen tegen de winter? En kun je ze dan toch nog herkennen?

Je kunt nu veel verder wegkijken en dat geeft direct weer een heel andere dimensie aan het gebied. We gaan het allemaal zien als U met ons deze uitdaging aangaat. We starten om 13.30 uur halfweg de Loerangelsestraat (dit is de weg van het afgebroken Maasziekenhuis naar de Maas) bij de IVN-vlag. Afwisselend lopen we langs Maas en door de Maasheggen tot aan het veer Afferden-Sambeek en terug (ca. 7 km). Hier wacht ons dan lekkere warme koffie. Denk wel aan aangepast schoeisel; we lopen door weilanden en over (on)verharde wegen (het kan nat en drassig zijn)

De wandeling is gratis (met eventueel een vrijwillige bijdrage voor koffie/thee). Verdere inlichtingen bij Ruth Bakkenes, tel. 0485-520076 of Piet Schoenmakers, tel. 0485-520876.

Algemene informatie

zondag 18 februari 2018 - 13:30
Locatie: 
Nederland
Google Maps image