De Maasvallei
Landschap
Op
donderdag07sep201713:30

Seniorenwandeling Staatsbossen en bloeiende heide, Sint Anthonis

Op deze donderdag  organiseren IVN De Maasvallei en KBO alweer de derde wandeling in de bossen van Boswachterij St. Anthonis. De heide staat dan in volle bloei.

Boswachterij Sint Anthonis is ong. 825 ha. groot en bestaat uit bos, heidevelden en stuifduinen. Het is eigendom van Staatsbosbeheer. Het bos bestaat voornamelijk uit grove den, dat in de vorige eeuw is aangeplant om stuthout voor de Limburgse mijnen te leveren. Erg rijk aan natuur zijn dit soort produktiebossen niet. Vandaar dat SBB loofbomen heeft aangeplant.

Het heidegebied, De Ullingse Bergen, is een restant van de uitgestrekte heide die hier vroeger lag.. Heide is een cultuurlandschap, dat is ontstaan door toedoen van de mens en alleen blijft bestaan wanneer het onderhouden wordt, anders groeit het dicht met bomen. Hier in Sint Anthonis laat SBB de heide onderhouden door schapen (het Kempisch heideschaap) en een kudde Schotse Hooglanders. In het heidegebied zijn nog enkele stukken zandverstuiving aanwezig.

IVN en KBO nodigen U uit voor een heerlijke wandeling in dit gevarieerd landschap. Ook niet-leden zijn van harte welkom en na afloop drinken we een kopje koffie/thee.

We starten om 13.30 uur bij het informatiebord op de parkeerplaats van De Heksenboom, Bosweg 40 in Sint Anthonis.

Voor informatie: Maria van Bracht, tel. 06-10904580 of Piet Schoenmakers, tel. 0485-520876.

Algemene informatie

donderdag 7 september 2017 - 13:30
Locatie: 
De Heksenboom
Bosweg 40
5845 EB Sint Anthonis
Nederland
Google Maps image