De Maasvallei
Landschap
Op
donderdag08jun201713:30

Seniorenwandeling Schraalzand, Boxmeer

Donderdag 8 juni organiseert KBO samen met IVN De Maasvallei een wandeling door het Schraalzand. Het Schraalzand en de Oeffeltse Raam vormen samen met een restant van het Luneven en het Brestbos een gedeelte van de EVZ (ecologische verbindingszone) ten zuiden van Boxmeer.

Vóór de aanleg van de spoorlijn Nijmegen-Venlo in 1880/1883 was het Schraalzand en het Luneven één groot gebied. De spoorlijn is dwars door het Luneven aangelegd. Het Luneven is een restant van een oude Maasmeander en het Schraalzand was een groot moerasgebied/nat heidegebied. Aan het einde van de 19e eeuw was er grote armoede en veel behoefte aan hout, om op te stoken en als geriefhout. De gemeente Boxmeer besloot toen om in het Schraalzand rabatten aan te leggen en bomen aan te planten. Na de opkomst van de steenkool was het hout minder nodig en raakte het gebied in verval. De gemeente Boxmeer en de werkgroep Schraalzand van SLABOX doen sinds enkele jaren noeste pogingen om flora en fauna te herstellen.

Het is een gebied met een rijke historie waar wij U graag meer over willen vertellen. Is Uw belangstelling gewekt, dan nodigen wij U graag uit om met ons mee te wandelen. We starten op 8 juni om 13.30 uur vanaf Tuincentrum Groenz aan de Heistraat. Ook niet-leden zijn van harte welkom en na afloop drinken we koffie bij Groenz. Voor meer informatie: Piet Schoenmakers ,tel. 0485-520876.

Kosten: Gratis of een  vrijwillige bijdrage.

Algemene informatie

donderdag 8 juni 2017 - 13:30
Locatie: 
Groenz
Heikant 7
5836CK Sambeek
Nederland
Google Maps image