De Maasvallei
Landschap
Op
donderdag05sep201913:30

Seniorenwandeling door de Maasheggen bij Oeffelt

Maasheggenvlechten 2019:  een half jaar later

Het is inmiddels al weer een half jaar geleden dat het kampioenschap Maasheggenvlechten 2019 heeft plaatsgevonden. Het weer was bar slecht en misschien hebt U het daarom gemist. Een goede reden om op herhaling te gaan. Neen, we gaan niet vlechten, maar kijken hoe een 40-tal ploegen uit binnen- en buitenland de weergoden hebben getrotseerd en een knap stukje werk hebben afgeleverd. Tijdens een ongeveer 2 uur durende wandeling door de Maasheggen in het gebied dat plaatselijk bekend staat als De Middelsteegse Weiden, gaan we genieten van dit unieke landschap.

Onderweg kunnen de IVN-gidsen U alles vertellen over de natuur en de historie van dit gebied en wat de toekomstplannen zijn. Het Maasheggenvlechten heeft in dit gebied al verscheidene keren plaatsgevonden en krijgen we een goed beeld hoe zo’n heg zich daardoor ontwikkelt en waarom onze voorouders hier zoveel belang aan hechtten. Terecht dat wij dit in ere  houden.

Dat de Maasheggen een broedkamer is voor specifieke soorten flora en fauna zal zeker niet onbesproken blijven. We gaan niet alles verklappen en nodigen U graag uit om met ons deze door KBO en IVN georganiseerde gratis wandeling bij te wonen. We starten bij 't Veerhuis bij Oeffelt. En zoals inmiddels de gewoonte nodigt KBO-Boxmeer U na afloop uit voor een kopje koffie/thee. Verdere info bij Juul de Bo
nt, tel. 0478-631800 of Piet Schoenmakers, tel 0485-520876.

Algemene informatie

donderdag 5 september 2019 - 13:30 tot 15:30
Locatie: 
't Veerhuis
Veerweg 2
5441 PL Oeffelt
Nederland
Google Maps image