De Maasvallei
Kind & Natuur
Op
zaterdag05nov202219:00

Nacht van de Nacht

Wat zie je bij volle maan rond De Vilt?

Altijd eens willen weten wat er in het donker op De Vilt te beleven is? Dat kan op deze zaterdag 5 november onder begeleiding van een gids van IVN De Maasvallei. Als het donker is, staan de zintuigen reuk, gehoor, gevoel en zicht op scherp. Je gaat beter luisteren, je hoort wat ritselen, is het een das misschien, of iets anders? Spannend.   

We nemen de tijd om de nachtelijke geluiden in ons op te nemen. De Vilt is een rustplek voor grote groepen ganzen. Welke dieren komen er nog meer voor en misschien wel tevoorschijn en hoe vinden zij hun weg in het donker?  Het is bijna volle maan, hopelijk is het een heldere avond zodat de dan aanwezige sterren en planeten te zien zijn. Halverwege de wandeling staan telescopen opgesteld om naar de sterren en de maan te kijken.

Bij het kampvuur wordt tegen een vergoeding van € 2.50 een kop erwtensoep aangeboden. De route is 4,5 km, gaat over onverharde paden en duurt 2-2½ uur. Tip: kleed je warm en draag goede wandelschoenen. Neem je verrekijker mee, maar geen zaklamp. De gids heeft een zaklamp, maar die zal er zo weinig mogelijk gebruik van maken zodat je echte duisternis beleeft. we starten om 19.00 uur vanaf de parkeerplaats aan de Moerbaan in Beugen. 

Aanmelden is verplicht: uitsluitend via de mail bij marjosimons11@gmail.com. Na aanmelding krijg je  een bevestiging, of het bericht dat deelname niet mogelijk is omdat het maximale aantal deelnemers is bereikt. 

Algemene informatie

zaterdag 5 november 2022 - 19:00
Locatie: 
Parkeerplaats bij De Vilt
Moerbaan
Beugen
Nederland
Google Maps image