De Maasvallei
Overig
Op
zaterdag26okt201919:00

Nacht van de Nacht

In het donker staan al je zintuigen op scherp

Er is al zoveel belangstelling voor deze nachtwandeling van 26 oktober op de Vilt in Beugen dat deze al helemaal is volgeboekt. U kunt zich dus niet meer aanmelden voor de wandeling. We zien u graag op een van onze volgende wandelingen.

Op deze zaterdag uur wandelen de gidsen van IVN de Maasvallei met je over de vilt in Beugen, om je te laten ervaren hoe het is om in de nachtelijke uren de natuur te beleven.  Als het donker is staan de zintuigen, reuk, gehoor, gevoel en zicht op scherp. Je gaat beter luisteren, je hoort wat ritselen, is het een das misschien of iets anders? Spannend.  We nemen de tijd om de nachtelijke geluiden in ons op te nemen. De Vilt is een rustplek voor grote groepen ganzen, we willen ze niet verstoren maar het massaal opvliegen van de ganzen in het donker is een geweldige belevenis. Welke nachtdieren komen er tevoorschijn en hoe vinden zij hun weg in het donker? Het is bijna nieuwe maan dus goed donker en hopelijk is het een heldere avond zodat we u kunnen wijzen op de dan aanwezige sterren en planeten. De sterrenhemel verschuilt zich steeds meer achter een deken van licht. Dat komt omdat er enorm veel licht de lucht in schijnt. Nederland is een van de lichtste landen ter wereld. Op de Vilt zal het gelukkig nog wel donker zijn. 

Halverwege de wandeling staan telescopen opgesteld om naar de sterren en de Maan te kijken. Bij het gezellige kampvuur wordt  tegen een vergoeding van € 2.00 een kop erwtensoep aangeboden. De wandeling duurt 2 / 2½ uur, kleed je warm en draag goede wandelschoenen. Neem je verrekijker mee maar geen zaklamp, de gids heeft een zaklamp maar die zal er zo weinig mogelijk gebruik van maken zodat je echte duisternis beleeft. 

We vertrekken om 19:00 vanaf de parkeerplaats aan de Moerbaan bij De vilt in Beugen. De wandeling is gratis, voor de erwtensoep betaal je € 2.00. Je kunt je per mail aanmelden: marjosimons11@gmail.com. Verdere inlichtingen bij Marjo Simons, tel. 0485-362328.

Algemene informatie

zaterdag 26 oktober 2019 - 19:00 tot 21:30
Locatie: 
Parkeerplaats aan de Moerbaan
Moerbaan
Beugen
Nederland
Google Maps image