De Maasvallei
Insecten
Op
maandag30mrt202020:00

Lezing: Word ook Bijenfan!

door Gerard Sonnemans in het Natuurpalet

Voorzichtigheidshalve laten we deze activiteit nu niet doorgaan. Als er een nieuwe datum is gevonden, verschijnt dat hier en in de  nieuwsbrief.


De bij is misschien (nog) niet zo populair als een held op voetbalschoenen of een zangeres met een gouden stem. Maar als je haar beter leert kennen, ontdek je dat de bij een absolute kampioen is. Belangrijker dan welk menselijk idool ook. Niets of niemand brengt zo veel leven, kleur en smaak in de wereld als deze kleine krachtpatser.

En dan hebben we het echt niet alleen over die pot met heerlijke honing. Door haar bijzondere samenwerking met de bloemen vormt de bij een onmisbare schakel in al wat leeft. Gerard Sonnemans - lid van IVN De Maasvallei - schreef er het jeugdboek ‘Handboek voor bijenfans’ over. Het neemt je mee in de fascinerende wereld van de bij. Deze avond geeft Gerard een lezing over de wilde bijen en de honingbijen, en
natuurlijk ook over zijn boek. Hij schreef in twintig jaar tijd een schat aan verhalen en informatieve boeken voor de jeugd. Ze gaan over kinderen uit verre landen of uit het grijze verleden, maar even vaak blijven de onderwerpen heel dicht bij huis. Zoals in dit boek, dat een lofzang is op de bijen in zijn tuin. Kijk ook eens op de sites van Gerard en de bijenfans.

De lezing gratis, voor koffie/thee wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Heb je belangstelling? Meld je voor deze twee uur durende lezing aan bij Pauline Strolenberg, tel. 0485-383901, of Angeline Aben, tel. 0485-383207, of via de mail: educatie IVN De Maasvallei.

Algemene informatie

maandag 30 maart 2020 - 20:00 tot 22:00
Locatie: 
Het Natuurpalet
De Raetsingel 5
5831 KC Boxmeer
Nederland
Google Maps image