De Maasvallei
Natuur in de Buurt
Op
zondag08mrt202011:00

Het 15e NK Maasheggenvlechten bij Oeffelt

Voor de 15e keer organiseert Stichting Landschapsbeheer Boxmeer het Nederlands kampioenschap Maasheggenvlechten. Evenals vorig jaar is de wedstrijdlocatie ten zuiden van de Provinciale Weg Oeffelt-Gennep en ten oosten van Portaal de Vilt gelegen.

Het Maasheggengebied, vorig jaar tot Unesco-Biosfeer uitgeroepen, geniet een groeiende belangstelling. En het ambacht van heggenvlechten,  weer in ere hersteld door de inzet van enkele pioniers uit onze streek, is toegevoegd aan de lijst Cultureel-Immaterieel-Erfgoed. Met het vlechten, ook tijdens het kampioenschap, dragen alle deelnemers bij  aan het in stand houden van dit bijzondere gebied. De organisatie verwacht een toename van buitenlandse deelnemers, met mogelijk andere vlechtstijlen. Naast het vlechten zijn er nog tal van andere activiteiten te beleven op het wedstrijdterrein voor jong en oud. Geschiedenis in het Maasheggengebied is het centrale thema van dit 15de kampioenschap.

De toegang tot dit evenement is gratis. Vanaf 11.00 tot 16.00 uur kunnen toeschouwers de vlechtteams aan het werk zien. Kijk ook op maasheggen.nl.

Algemene informatie

zondag 8 maart 2020 - 11:00 tot 16:00
Locatie: 
Portaal De Vilt
Provincialeweg
Oeffelt
Nederland
Google Maps image