De Maasvallei
Kind & Natuur
Vanaf
zondag28jun202013:00

Gezinswandeling met opdrachtjes in de Staatsbossen van Sint Anthonis

Aan het eind van het schooljaar lekker de buitenlucht en de natuur in

Voorzichtigheidshalve laten we deze activiteit nu niet doorgaan. Als er een nieuwe datum is gevonden, verschijnt dat hier en in de nieuwsbrief.


Deze zondag organiseert IVN de Maasvallei een wandeling voor het hele gezin, ook voor oma’s en opa’s. Voordat de schoolvakantie begint een lekker actieve wandeling in de Staatsbossen in Sint Anthonis.

Jullie wandelen de route door de bordjes te volgen. Op de bordjes staan de vragen. De antwoorden op de vragen vul je in op een formulier. Verder kom je op de route IVN-gidsen tegen die jullie opdrachten geven, welke dat zijn is nog een verrassing. Halverwege de route staat de IVN kraam waar je even wat limonade kunt drinken. Bij de kraam ligt een rebus die je op kunt lossen en op je formulier moet opschrijven. Op het einde van de route lever je het formulier in en worden de antwoorden doorgenomen. De drie gezinnen die de meeste vragen goed hebben beantwoord krijgen een leuk presentje thuis gestuurd.

Je moet je voor de wandeling per mail aanmelden, de starttijden liggen tussen 13.00 uur en 14.30 uur. Je mag ook met meerdere gezinnen samenlopen  Je krijgt na aanmelding een mail hoe laat je starttijd is. De kosten van de wandeling kun je ter plekke voldoen.

Op het einde van het schooljaar een middag  de buitenlucht in met leuke en leerzame natuur-opdrachtjes: doe mee en meld je aan.

De wandeling is bedoeld voor gezinnen met kinderen die op de basisschool zitten. Parkeren kun je bij De Heksenboom. Het startpunt vind je door vanaf het informatiebord de IVN pijlen naar het grasveld te volgen. Je vertrektijd staat in de mail en ligt tussen 13.00u en 14.30u. De route is 2,5 km lang. Het kost € 2.50 per persoon voor niet IVN leden en € 1.00 per persoon voor IVN leden. De limonade is inbegrepen. Meer info via tel. 0485-362328 en opgave (verplicht, per mail): marjosimons11@gmail.com.

Algemene informatie

zondag 28 juni 2020 - 13:00 tot 17:00
Locatie: 
De Heksenboom
Bosweg 40
5845 EB Sint Anthonis
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image