De Maasvallei
Landschap
Op
zondag10apr202210:00

Excursie in de Maasheggen

Langs Sleedoorn en Meidoorn

De Maasheggen is het oudste biosfeer gebied in Nederland. Met de biosfeer bedoelt men de aard en luchtlagen waar actief natuurlijk leven is. De Maasheggen in het bijzonder is een zeer oud gebied waar mensen al sinds mensenheugenis samen leven met de natuur zonder daarbij de natuur ernstige schade toe te brengen. Omdat dit een uniek gebied is het door Unesco uitgeroepen tot wereld erfgoed en daar kunnen wij vandaag een fijne wandeling maken!

Koning winter is al weer een tijdje verleden tijd en de lente wekt de natuur uit haar winterrust. Vanwege de milde winter is de natuur eerder dan normaal uit de startblokken gegaan en de eerste tekenen zijn al weer goed zichtbaar. De kerspruim heeft de bloei alweer achter de rug en de sleedoorn bloeit normaal in maart/april dus waarschijnlijk is dit op het moment dat we gaan wandelen al weer over z'n hoogtepunt. Maar met een beetje geluk staat de meidoorn al in bloei. Hier laat de natuur zich in alle schoonheid zien! Dit alles en nog veel meer gaan we in een 2 uur durende wandeling eens rustig bekijken en bespreken.

We beginnen de wandeling om 10.00 uur aan de Maas bij 't Veerhuis in Oeffelt met een kopje koffie of thee, en eindigen met een kop heerlijke soep. Kosten: € 7,25. Aanmelden is verplicht en kan uitsluitend per mail via mariusjanssen@gmail.com tot zaterdag 9 april 12.00 uur. Na aanmelding krijgt u een bevestiging, of bericht dat deelname niet mogelijk is omdat het maximale aantal deelnemers is bereikt. Tot dan!

De wandeling is ongeveer 4,5 km lang. De paden zijn onverhard, draag goede wandelschoenen; niet toegankelijk voor rolstoelers. Honden zijn niet toegestaan.

Algemene informatie

zondag 10 april 2022 - 10:00
Locatie: 
Het Veerhuis
Veerweg 2
5441 PL Oeffelt
Nederland
Google Maps image